Salariul mediu din sectorul de servicii este de 3.500 de lei pe lună, în retail se câștigă 3.350 de lei, în vreme ce în domeniul hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor, un angajat pleacă acasă cu 3.200 de lei, conform datelor Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

Cele mai multe joburi scoase la bătaie în luna iulie au provenit de la angajatorii din retail (peste 8.000 de locuri de muncă noi), servicii (4.900 de joburi) și HoReCa (4.000), potrivit Salario.

„În ceea ce privește cele mai ofertante orașe din punctul de vedere al locurilor de muncă, pentru retail, în top se regăsesc Bucureștiul, Timișoara și Cluj-Napoca. Pe de altă parte, în HoReCa, cele mai multe oferte au venit din zonele turistice, precum București, Brașov, Constanța sau Timișoara”, explică Raluca Dumitra, șeful de marketing al eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară.

Deși media salarială pentru aceste domenii este sub salariul mediu pe economie, în unele cazuri angajații din aceste sectoare își pot spori veniturile prin bacșiș, bonusuri sau comisioane din vânzări, mai spune Dumitra.

Câștigul salarial mediu net a fost în România de 3.977 de lei în luna iunie, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 33.000 de locuri de muncă în România și în străinătate.

Citeşte întreaga ştire: Care sunt domeniile unde se angajează cel mai mult și cât se câștigă pe lună

Articolul precedentStart-up Nation: Banii de la stat NU se dau în avans, ci firmele fac cheltuielile eligibile și ulterior cer decontarea lor
Articolul următorLa final de săptămână sunteți invitați la Zilele Borodului!