Ministrul Sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach, a cerut celor 16 landuri germane să reintroducă obligativitatea privind purtarea măştii sanitare în spaţiile publice închise pentru a combate valul în creştere de noi infectări provocate de coronavirusul SARS-CoV-2, informează DPA.

“Valul de infectări care traversează acum o perioadă de creştere nu se va opri de la sine. Cineva trebuie să reacţioneze. Nu vrem să provocăm panică şi nu vrem nici să facem pe şeful suprem în faţa landurilor”, a adăugat el.

Institutul Robert Koch a anunţat joi că rata naţională de incidenţă a infectărilor, calculată la şapte zile, este de 793,8. Acest parametru a ţinut cont doar de rezidenţii care au făcut un test PCR oficial, însă tot mai puţini germani apelează în ultima vreme la măsura testării anti-COVID-19.

Declaraţiile ministrului Lauterbach vin după ce, miercuri, recomandări similare au fost făcute de șefa asociaţiei medicilor Marburger Bund.

“Landurile trebuie să reacţioneze în toate zonele în care numărul cazurilor creşte spectaculos, impunând obligativitatea de purtare a măştilor FFP2 în transportul public şi în spaţiile publice închise”, a declarat Susanne Johna.

Guvernul Germaniei lansează vineri o nouă campanie prin care îi îndeamnă pe oameni să se protejeze împotriva variantelor mai recente ale noului coronavirus prin intermediul unor vaccinuri actualizate, care au fost autorizate de curând.

În Germania, este încă în vigoare obligativitatea de purtare a măştii sanitare în toate unităţile din domeniul sănătăţii, precum spitale şi aziluri pentru vârstnici. (sursa)

Articolul precedentAngela Merkel, probabil agent acoperit rus vreme de zeci de ani, nu regretă ”absolut deloc” politica energetică pe care a avut-o față de Rusia
Articolul următorAlexandru Rafila, adevărul despre vaccinurile anti-COVID. Ministrul își dorește mai puține seruri pentru România