Ministerul Educaţiei va publica, vineri, rezultatele finale ale examenmului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor. Înaintea acestora, rata de promovare, inclusiv pentru candidaţii din promoţiile anterioare, a fost 72,8%. În 2022, 75,2% dintre candidaţii care au susţinut Bacalaureatul au luat medii cel puţin egale cu 6. 

Ministerul Educaţiei este aşteptat să anunţe, vineri, rezultatele finale ale examenmului de bacalaureat, sesiunea de vară, după soluţionarea contestaţiilor.

Rezultatele vor fi afişate atât online, cât şi în centrele de examen, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidaţilor, în concordanţă cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR).

Primele rezultate obţinute de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului naţional de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2023 au fost afişate în 3 iulie.

Au promovat 91.246 de candidaţi (87.226 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 4.020 din promoţiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidaţi prezenţi, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestaţii) de 72,8% (73,3% – 2022 şi 67,8% – 2021).

Pentru promoţia curentă, rata de promovare a fost 78,4% (în uşoară creştere faţă de sesiunea din anul anterior – 78,3%). 

Pentru a fi declarat promovat la acest examen, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulate):

  1. recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  3. obţinerea mediei 6 (minium) la probele scrise.

Anul trecut, după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare a fost de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele dinainte de contestaţii. (sursa)

Articolul precedentNepszava: Cum au ajuns inginerii ungari să migreze în România? / Ungaria a devenit o uzină de asamblare
Articolul următorŞi stomatologii ies în stradă. Se tem că deciziile Colegiului Medicilor le-ar putea închide cabinetele