Vremea va fi mult mai caldă de Crăciun decât ar fi normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor ajunge chiar la 17-18 grade Celsius în ziua de Crăciun, a spus la Digi24 Gabriela Băncilă, meteorolog ANM. Aceasta, deși până în Ajun jumătate de țară este sub avertizări meteo de ninsori și viscol.

Meteorologii au emis alerte de viscol, de astăzi până în Ajunul Crăciunului. Vântul va avea intensificări în toată ţara, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi ninsori viscolite. Zona montantă înaltă se va afla sub avertizare Cod portocaliu de viscol, unde vântul ba bate chiar și cu 120 de kilometri la oră.

Vor fi afectate în primul rând zonele montane și nord-vestul țării, unde sunt și șanse mari să ningă.

Urmează însă o nouă schimbare bruscă a vremii, iar temperaturile maxime vor crește mult peste normalul acestei perioade.

În partea de sud a țării, temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei, chiar dacă vântul va bate cu putere.

„Temperaturile vor ajunge, în data de 24, până la 14-15 grade. 12 grade vor fi și mâine în sudul Olteniei”, a spus Băncilă.

„Zilele de 24 și mai ales 25 și 26 vor veni cu o vreme din ce în ce mai caldă în toată țara. Temperaturile la mijlocul zilei vor fi cu 15 grade mai ridicate decât ceea ce ar fi normal să înregistrăm în această perioadă a anului”, a spus Băncilă.

Ea adaugă că săptămâna dintre Crăciun și Revelion va fi foarte caldă, iar în ziua de Crăciun, temperaturile vor ajunge chiar la 17-18 grade.

„Pentru Revelion, există probabilități de apariție a precipitațiilor, inclusiv sub formă de ploaie, dar și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cumva, e același scenariu ca dinainte de Crăciun – niște precipitații să traverseze țara, tot pe aceeași traiectorie, cu accent pe jumătatea de nord. Dar lucrurile se mai pot schimba”, a mai spus Băncilă. (sursa)

Articolul precedentIoan Mang: Există cel puțin trei elemente esențiale pentru care se poate afirma că acest buget este mai bun decât toate bugetele făcute de partidele care au fost la putere și acum sunt în opoziție
Articolul următorNoaptea de 22 spre 23 decembrie este cea mai lungă din an