boardingpass.ro: Majoritatea rutelor regulate de la aeroporturile mici din România cu un trafic anual de sub un milion de pasageri anual sunt operate de Wizz Air și TAROM.

HiSky și TAROM operează zboruri regulate de la aeroportul din Baia Mare. TAROM operează cu o frecvență de cinci zboruri pe săptămână ruta dintre București și Baia Mare.

Compania aeriană HiSky operează două zboruri săptămânale între aeroportul din Baia Mare și aeroportul Beauvais de lângă Paris (Franța).

La aeroportul Brașov vor fi disponibile în această vară trei rute regulate, toate vor fi operate de către Wizz Air.

Aeroportul din Oradea oferă pasagerilor oportunitatea de a zbura doar pe două rute regulate în acest sezon de vară. Una este către capitala țării, București, operată de TAROM cu o frecvență de 12 zboruri săptămânale.

Cealaltă rută va fi operată începând cu data de 1 iunie către Varșovia (Polonia) de către compania aeriană poloneză LOT Polish Airlines.


citește și: 40 de rute operate în această vară de pe aeroportul din Cluj, de 10 companii aeriene, niciuna plătită de Consiliul Județean… (HARTA DESTINAȚIILOR)


Aeroportul din Satu Mare va fi deservit de două rute aeriene operate regulat, una către o destinație internă și alta către o destinație internațională. Ruta internă este operată de TAROM către București, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână, iar cea internațională este operată de Wizz Air, către Londra LTN, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.

Aeroportul din Sibiu oferă în sezonul de vară al anului curent zboruri regulate către șapte destinații. Compania Wizz Air operează zboruri către cinci din cele șapte destinații: Dortmund, Karlsruhe, Memmingen și Nürnberg (Germania) și Londra LTN (Marea Britanie).

La Sibiu mai zboară și companiile aeriene Austrian Airlines și Lufthansa, deservind rutele către către Viena (Austria) și, respectiv, Munchen (Germania). Ruta cu cele mai multe zboruri săptămânale este cea către Viena, unde Austrian Airlines operează cu o frecvență de până la 19 zboruri pe săptămână.

Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureș are zboruri regulate către doar două destinații, ambele fiind deservite de Wizz Air – Budapesta (5 zboruri săptămânale) și Londra LTN (3 zboruri săptămânale).

Aeroportul „George Enescu” din Bacău are zboruri către 12 rute internaționale, acestea fiind operate de companiile aeriene Aeroitalia, Dan Air și Wizz Air.

Compania aeriană românească Dan Air zboară către cinci țări cu 11 rute, în timp ce Wizz Air și Aeroitalia zboară fiecare către două destinații.

Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța are zboruri regulate către Istanbul, operate de Turkish Airlines, și către Londra LTN, operate de compania low-cost Wizz Air. Ruta Constanța – Londra LTN este operată cu o frecvență de trei zboruri săptămânale, în timp ce ruta Constanța – Istanbul este operată cu o frecvență de trei zboruri săptămânale până pe 21 aprilie, iar după această dată va fi operată de patru ori pe săptămână.

Wizz Air operează zboruri regulate din/spre aeroportul Craiova, servind șase rute, către Belgia (Bruxelles CRL), Italia (Milano BGY, Bologna, Roma) și UK (Birmingham și Luto).

Compania maghiară Wizz Air operează zboruri pe cinci rute din Suceava (Dortmund, Roma FCO, Milano MXP, Memmingen, Londra LTN), iar TAROM leagă Suceava de capitala țării, București, cu până la nouă zboruri săptămânale.


citește și: Poate ne explică cineva ce sens face să zbori de la Oradea la Varșovia… Pe bani plătiți din buzunarele tuturor bihorenilor! / Din Satu Mare se zboară spre Londra!…


Fiecare aeroport regional menționat mai sus va avea și în acest sezon de vară zboruri neregulate (charter) către una sau mai multe țări din zona mediteraneană (Grecia, Egipt, Turcia).

Aeroporturile din Arad și Tulcea nu au zboruri regulate, însă în sezonul de vară aeroportul din Arad va avea zboruri neregulate (charter) către Antalya (Turcia). (Roland Matuz)

Articolul precedentCel mai mare exercițiu NATO la Marea Neagră are loc în România. Vin mii de militari și sute de mijloace tehnice
Articolul următorȚările din Europa în care se vinde cea mai ieftină bere. Prinde România Top 10?