Pe 29 septembrie 2021, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor și primarul Oradiei Florin Birta lansau cu mare pompă Compania SC AIR ORADEA SA, deținută de Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea. Capitalul social al companiei nou înființate a fost stabilit la 15 milioane de lei. Obiectivul era ca din martie 2022, să înceapă, cu două aeronave, operarea zborurilor Oradea – București (minim 3 zboruri/zi în zilele lucrătoare și minim 2 zboruri/zi în zilele nelucrătoare), iar din octombrie 2022, să devină operaționale cursele către unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei (minim un zbor/zi). Acum, Bolojan admite că „avem o întârziere privind susținerea zborurilor de pe Aeroportul Oradea”, și dă vină pe războiul din Ucraina și contextul internațional. (sursa)

Între timp, în alte zone (precum Moldova care, dacă ne luăm după Ilie Bolojan nu e așa aproape de război ca Oradea!…), se zboară pe rupte!

Astfel, conform boardingpass.ro, aflăm că Aeroitalia va zbura din Bacău spre Milano și Roma din decembrie 2022.

Compania aeriană italiană va zbura din Bacău spre aeroportul Bergamo din apropiere de Milano în fiecare zi de vineri și duminică. Orarul zborurilor:

XZ3131: Bacău (BCM) 18:00 – 19:20 Milano (BGY) / vineri;

XZ3130: Milano (BGY) 08:00 – 11:10 Bacău (BCM) / vineri.

XZ3131: Bacău (BCM) 12:20 – 13:10 Milano (BGY) / duminică;

XZ3130: Milano (BGY) 08:20 – 11:35 Bacău (BCM) / duminică

Ruta Bacău – Roma FCO va fi operată de Aeroitalia tot cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, în zilele de vineri și duminică.

Zborurile dintre Bacău și cele două orașe italiene vor avea o durată de aproximativ două ore și 15 minute. Ambele rute vor fi inaugurate în data de 2 decembrie 2022 și vor fi operate cu Boeinguri 737-800NG.

Biletele de avion pentru aceste zboruri au un preț de pornire de 24 de euro/sens și sunt deja disponibile pentru rezervare pe site-ul companiei aeriene. (boardingpass.ro)

Articolul precedentProbleme cu WhatsApp marți / Aplicația de mesagerie a picat
Articolul următorSurse: Raportul misiunii de evaluare pentru aderarea la Schengen este „foarte pozitiv”. De ce nu și-a trimis Olanda experții