Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au fost în safari, în timpul vizitei oficiale în Kenya, în Parcul Naţional Nairobi, în cadrul vizitei oficiale în Kenya. Imaginile au apărut pe pagina de Facebook Kenya Wildlife Service.

Administraţia Prezidenţială a transmis, la scurt timp după apariţia imaginilor, că ”în cadrul vizitei de stat în Kenya, similar altor şefi de stat, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Naţional Nairobi, care este unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată”.

Iohannis va sosi în Tanzania pentru o vizită de 4 zile, în perioada 16-19 noiembrie, scrie presa din Tanzania, care citează un comunicat al ministerului de Externe. Iohannis are inclusă în program o vizită în Zanzibar, în zonele turistice, potrivit sursei citate.

El va fi întâmpinat la aeroport de ministrul de Externe și va avea o întrevedere cu președintele Samia Suluhu Hassan. Cei doi președinți vor avea consultări politice și vor discuta despre îmbunătățirea comerțului bilateral. Delegațiile vor semna memorandumuri de înțelegere în domeniile agricol, forestier, zootehnie și situații de urgență.

Președintele Iohannis ve merge în cadrul vizitei și în Zanzibar, un teritoriu autonom ce aparține de Tanzania, cunoscută destinație turistică. El va merge în Zanzibar pe 18 noiembrie și va avea discuții cu președintele regiunii, Hussein Mwinyi, după care va vizita mai multe atracții turistice, inclusiv Stone Town – partea antică a orașului Zanzibar.

Stone Town este un oraș cu o importanță istorică și turistică majoră în Africa. Arhitectura din secolul al XIX-lea reflectă diversele influențe care stau la baza culturii swahili – arabe, persane, indiene și europene. Orașul a fost desemnat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Stone Town este principala atracție turistică a Tanzaniei.

Schimburile comerciale dintre Tanzania și România sunt simbolice: Tanzania a exportat pește, ceai, tutun și avocado de 4,2 milioane de dolari în 2021 și a importat din România tractoare, mașini și echipamente electrice de 12 milioane de dolari.

În schimb, România a investit în trei proiecte din Zanzibar, investiții totale de 7,5 milioane de dolari care au creat 74 de locuri de muncă.

Tanzania e al doilea stat din turneul african al lui Klaus Iohannis, după Kenya. Urmează Senegal și Capul Verde – o altă destinație preponderent turistică, o țară de doar 500.000 de locuitori. (sursa)

Articolul precedentSONDAJ. 70% dintre români ar vota pentru redefinirea familiei drept căsătoria între un bărbat și o femeie
Articolul următorAngajații Ministerului Sănătății au ieșit în stradă după ce s-au mărit salariile doar la casele de sănătate