După ninsori şi viscol, gerul a încremenit ţara! Temperaturile au scăzut până la minus 18 grade Celsius. Odată cu frigul au apărut alte probleme: mai multe trenuri de călători au stat cu orele blocate pe câmp după ce şinele de cale ferată s-au rupt. În Capitală, ambulanţele au preluat zeci de oameni căzuţi pe gheaţă. 

Ziua a început cu un frig de crapă pietrele. Cea mai scăzută temperatură a fost în oraşul Făgăraş, unde au fost minus 18 grade Celsius. Până şi locuitorii de la polul frigului, obişnuiţi cu gerul, îndură cu greu capriciile iernii.

Când ajunge în România furtuna Isha

Vremea nu se înmoaie nici în zilele următoare. 

Raul Ilea, meteorolog ANM: Dimineţile şi nopţile vor fi în continuare reci pentru această perioadă. Chiar ger, valori care scădea la minus 10 grade Celsius în partea de Centru, de sud a ţării. După care, pe partea de nord şi pe partea de est, valorile din timpul nopţii să mai crească usor şi să iasă din limita gerului. 

La mijlocul săptămânii viitoare în România va ajunge Furtuna Isha care face deja ravagii în vestul Europei, unde mai multe ţări sunt sub cod roşu de vânt puternic. (sursa)

Articolul precedentLa unele spitale din Ungaria trebuie să aștepți până în toamna lui 2030 pentru o operație la genunchi
Articolul următorGrindeanu: Începe proiectarea Secţiunii 3 a A8 Leghin-Târgu Neamţ / 6 luni pentru proiectare,  2 ani pentru construcție