Există operații care necesită ani de așteptare în unele spitale din Ungaria. Ministerul de Interne de la Budapesta a răspuns că există o listă de așteptare excepțional de lungă doar dacă pacientul insistă pentru un anumit spital și un anumit medic, transmite hvg.hu.

6 ani și 9 luni este cea mai lungă listă de așteptare din Ungaria pentru implantarea unei proteze de genunchi, relatează Válasz Online. Potrivit portalului, oricine dorește să se înscrie acum pentru o intervenție chirurgicală în Szombathely poate obține o programare pentru octombrie 2030. Pe locul doi pe listă se află Szekszárd, unde este posibil să se facă o nouă operație în decembrie 2027, iar pe locul trei se află Veszprém, unde operația poate avea loc din octombrie 2027.

Pentru implantarea unei proteze de șold, trebuie să așteptați cel mai mult la Szombathely și Szekszárd, până în octombrie și, respectiv, martie 2026. Operația de cataractă se poate face cel puțin anul acesta, cel mai mult trebuie să aștepți în Kiskunhalas și Kisvárda, până în octombrie și septembrie.

Ministerul de Interne de la Budapesta a răspuns pentru RTL că listele de așteptare excepțional de lungi apar doar dacă pacienții insistă asupra unui anumit spital și medic. (sursa)

Articolul precedentCFR: În 2023, întârzierea medie pe tren CFR Călători a fost de circa 8 minute  / Numărul călătorilor a crescut cu 5% faţă de anul 2022
Articolul următorCând ajunge furtuna Isha în România. În ţările din vestul Europei a adus cod roşu de vânt puternic şi ninsori abundente