Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, 27 iunie, o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă în 12 județe.

Codul galben este valabil de la ora 14:00 până miercuri, la 03:00, în nordul Banatului, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55-70 km/h), pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp.

Din 27 iunie, de la 14:00, până pe 28 iunie, la 23:00, va fi în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică. În intervalul menţionat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină şi local intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marţi (27 iunie) şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul şi nordul ţării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte şi local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantităţi de apă de 15-25 l/mp. (sursa)

Articolul precedentMedicii spun că au obținut ce au dorit și renunță la proteste
Articolul următorIar nu și-a luat pastilele?… Șoșoacă zbiară în Parlament: Am vorbit cu Lukașenko. Bravo mie că am salvat Moscova