Pentru mine ca și pentru mulți alții, de câteva luni încoace, mai exact din Martie 2020, politica a devenit incredibil de simplă!

Nu mai există dreapta sau stânga, nici liberalism, socialism, capitalism, comunism, etc. A rămas doar dictatura sanitară. Care o acceptă și cei o resping.

Opțiunile noastre s-au simplificat. Avem avem de ales între a fi controlați de stat și obedienți față de o putere coruptă (care excelează prin prostie și incompetență) sau a rămâne liberi și a încerca să rămânem normali (la cap).

Avem de ales între libertate și obligația (legală) de a rămâne sănătoși (neinfectați de COVID)!

Să luăm drept exemplu ultima găselniță în materie de luptă cu COVID-19: interzicerea circulației pe timp de noapte.

Crede cineva că această „măsură” ajută la reducerea numărului de infecții? Nici pe departe. Oricum nu circulă nimeni pe stradă iarna, pe ploaie, pe vânt și frig, între 11 seara și 5 dimineața. Este o „măsură” care nu are relevanță epidemiologică, în schimb ea e gândită pentru a ține oameni sub control, în incertitudine. Poporului trebuie să îi fie frică și trebuie să învețe să asculte de „autorități”, în caz contrar riscând amenzi și pedepse. Despre asta e vorba de fapt! Despre a-i obișnui – încet, dar sigur – pe oameni cu restricțiile și limitările drepturilor și libertăților lor fundamentale. Ceea ce ni se pare astăzi revoltător, peste câteva generații va fi normalitate. Va fi noua normalitate.

Așadar, tu cât de liber ești?

PS

Începem să apreciem libertatea abia atunci când nu o mai avem. Sau, cum spunea Jean-Jacques Rousseau:

„Libertatea nu constă în faptul că oamenii pot face tot ce doresc, ci în faptul că ei nu trebuie să facă ce nu doresc.”

sursa – www.printreranduri.net

Articolul precedentUSR-PLUS nu este prima variantă de partener de guvernare pentru PNL
Articolul următorIoan Mang (PSD): Trebuie să rămânem uniți și solidari ca nație, în jurul unui bine comun.