Sorin Grindeanu verifică azi șantierele CNAIR și CFR din județele Sălaj, Bihor, Arad și Timiș.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii a evaluat azi stadiul lucrărilor la drumul expres care va lega Oradea de autostradă. Ministrul a vizitat de asemenea și Gara Oradea.

Acesta a fost însoțit de către directorul general al CNAIR dar și de directorul general al CFR.


Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, că sunt şanse reale ca cei 19 km care fac legătura între Oradea şi A3 să fie deschişi circulaţiei în acest an, în contextul în care lucrările au ajuns la un stadiu de realizare de 73%.

Social-democratul a adăugat că valoarea contractului este de 544,9 milioane lei, fără TVA, finanţat prin Programul Transport 2021-2027. De asemenea, proiectul prevede şi construirea a 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri şi 31 de podeţe.

„Şanse reale ca pe cei 19 km ai drumului care face legătura dintre Oradea şi A3 circulaţia să fie deschisă anul acesta! Antreprenorul este bine mobilizat încă din luna martie 2022 când a fost dat Ordinul de începere. După 1 an şi 5 luni constructorul a ajuns la un stadiu fizic de 73%. Valoarea contractului finanţat prin Programul Transport 2021-2027 este de 545,9 milioane lei fără TVA”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.


Delegația a venit din Sălaj, iar după județul Bihor mai are programate opriri pe șantierul centurii municipiului Arad, dar și la Timișoara.

La Oradea, Sorin Grindeanu, însoțit de către senatorul bihorean Florian Bodog, a avut discuții atât cu reprezentanții companiei Strabag, dar și cu președintele CJ Bihor și cu primarul municipiului Oradea.

Articolul precedentMeteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât cele normale până la jumătatea lunii septembrie
Articolul următorFlorian Bodog: Proiectele de infrastructură cu care se laudă administrația penelistă nu ar fi posibile fără susținerea guvernării PSD!