„Aroganța, autarhismul decizional și solipsismul moral nu au onorat și nu vor onora niciodată pe nimeni.”

Este reacția oficială a Patriarhiei Române la anunțul premierului Ludovic Orban potrivit căruia pelerinajul din București de Sfântul Dimitrie va fi anulat în acest an.

Și pentru că mulți au trebuit să ia repede DEX pentru a înțelege mai bine mesajul transmis, permiteți-mi să traduc ce a zis, de fapt, Biserica Ortodoxă:

1. Că Guvernul PNL îi disprețuiești pe români și nu îi pasă de ei (aroganță).

2. Că deciziile Guvernul PNL au fost luate de un cerc restrâns de politruci, fără consultarea celor afectați (autarhism decizional).

AUTARHÍE, (2autarhii, s. f. 1. Politică prin care se tinde spre crearea unei economii naționale închise, izolate de circuitul economic mondial. 2. Stat care practică autarhia (1); stare de autoizolare economică a unui stat. (DEX)

3. Că peneliștii se cred buricul pământului și doar ce vor ei contează în țara asta (solipsim moral).

SOLIPSÍSM s. n. Concepție filosofică idealist-subiectivă potrivit căreia singura realitate ar fi eul, conștiința individuală, întreaga lume exterioară existând numai în această conștiință. (DEX)

Nu am fost niciodată vreun fan al Patriarhiei Ortodoxe, însă după un astfel de răspuns, nu ai cum să nu îți placă de ei. Cred că și „intelectualii” din România Educată a lui Iohannis (cu sau fără diplome de licență) apreciază răspunsul.

Pentru că este una dintre cele mai bune definiții ale guvernării peneliste dată până acum!

PS. Bine că la paradă „progresist-liberală” LGBT de la Sibiu nu e pericol de COVID-19, dar babele din București nu au voie să meargă la moaștele lui Sf. Dimitrie! E corect așa? Că liberal sigur nu e… (sursa)

preluare – printreranduri.net

Articolul precedentNorvegia le va oferi cetăţenilor ei gratuit vaccinul împotriva COVID-19
Articolul următorRaed Arafat, declarații de ultimă oră. Masca devine obligatorie în spațiile publice iar evenimentele private sunt interzise la nivel național