Coronavirusul a arătat „cât de interconectați suntem la nivel global” și că „în contextul unei pandemii, încercarea de a te izola și a te retrage nu funcționează”.

„Vaccinurile, deși nu sunt încă în cantități suficiente, sunt promițătoare” și reprezintă „un drum de ieşire din pandemie, care totuși nu va fi atât de scurt pe cât am sperat mulți dintre noi”, a declarat de Angela Merkel la Forumul Economic Mondial, unde a reiterat că pandemia este o „catastrofă naturală seculară”.

Odată cu pandemia Covid „a ieşit la iveală vulnerabilitatea noastră”, a spus Angela Merkel, subliniind că „într-un fel, acest virus care a fost transmis de animale oamenilor, ne arată încă o dată că suntem parte a habitatului nostru natural”.

“Avem o mulțime de cunoștințe științifice și tehnologice, dar depindem încă de natură”, a spus cancelarul german, subliniind că “acest lucru are consecințe”. Într-un anumit sens, a continuat Merkel, pandemia a „testat rezistența sistemului nostru, a societății noastre” și, în același timp, a „arătat defectele și punctele slabe”.

Este timpul să acționăm împreună

“Pandemia a arătat clar că discuţiile, dezbaterea, confruntarea sunt importante, dar și că a sosit vremea să acționăm, momentul în care trebuie să acționăm toți împreună conform acelorași principii. Trebuie să facem ceva pentru a analiza punctele slabe și pentru a le depăși”, a spus Angela Merkel.

Avem nevoie de o „distribuție echitabilă a vaccinurilor”. Cancelarul german Angela Merkel a cerut astăzi o distribuire „corectă” a vaccinurilor în întreaga lume, într-un moment de concurență crescândă între țări din cauza ofertei reduse din partea companiilor.

„Este important să avem o distribuție echitabilă în această perioadă de disponibilitate limitată a vaccinurilor”, a spus Merkel în timpul discursului său de la Forumul Economic Mondial din Davos, care se desfășoară anul acesta prin videoconferință, cerând şi o “cale multilaterală” împotriva tentațiilor protecționiste. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.