Revoltă în rândul părinţilor, după ce au aflat că anul viitor copiii nu vor avea vacanţă nici de Paştele ortodox, nici de cel catolic. Potrivit proiectului ministerului Educaţiei, nu se vor face cursuri în perioada 13-21 aprilie. Sărbătoarea învierii Domnului este însă pe 5 mai.  

Propunerile legate de anul şcolar 2023-2024 sunt încă în dezbatere publică, ceea ce înseamnă că mai pot fi efectuate modificări până pe 10 februarie.

Fără vacanță de Paște

Ceea ce au remarcat însă părinţii este că nu va fi vacanţă nici de Paştele catolic, pe 31 martie, nici de cel ortodox, care vine după 35 de zile. Nu se fac ore în perioada 13-21 aprilie.

Ceea ce înseamnă că, cel puţin teoretic, în a doua zi de Paşte, pe 1 aprilie, respectiv 6 mai, cursurile vor avea loc. În anul şcolar 2020-2021, elevii au avut două vacanţe de primăvară, de câte o săptămână, ca să acopere ambele sărbători. Situaţia preconizată pentru la anul a mai avut loc în 2013 şi 2016. (sursa)

Articolul precedentTrei obiceiuri bune pentru un început corect de zi: ce trebuie să faci imediat după trezire
Articolul următorPreţurile care “intră la apă” fură ochii clienţilor. Specialiștii îi avertizează pe românii vânători de reduceri: “Sunt reclamaţii destul de multe”