Doru Bușcu: Marele război împotriva Austriei lîncezește. Patrioții români care amenințau cu boicotul firmelor austriece, cu procesele penale, cu naționalizarea OMV-Petrom, cu praful și pulberea, cu iadul și Armaghedonul au dispărut din tranșee chiar de a doua zi.

Spectacolul de gargară publică, de plînsete cu muci și cu angajamente cetățenești a rămas doar în amintirea arhivelor online. Spațiul Schengen a rămas și el la fel de închis pentru români.

În schimb, dușmanii de pe lista răzbunării prosperă. OMV-Petrom face profituri istorice, mai ales datorită rîvnei cu care automobiliștii români îi năpădesc benzinăriile. Raiffeisen Bank duduie la rîndul ei, căci nici un client nu și-a mutat conturile. Dimpotrivă, aprigii luptători contra Vienei se înghesuie valuri-valuri la ghișee. Să nu mai pomenim despre BCR, care de pe urma sancțiunilor cetățenești și-a dublat profitul.

Acum, că le-am dat austriecilor peste nas cu sume grele, e bine să aflăm că OMV lucrează cu Putin fără să se sinchisească de sancțiunile occidentale și colaborează la benzinării cu Auchan, o companie care nu numai că nu s-a retras din Rusia, dar s-a și extins. Raiffeisen, la rîndul ei, își vede de treabă în țara criminalilor de război.


Citește și: Spionajul rus, scăpat de sub control în Austria. Viena a devenit un „veritabil portavion” al agenților ruși – Investigație Financial Times


Aceste companii își trimit profiturile în Austria, țară în care spionajul rusesc o duce ca-n rai, după cum arată Financial Times. Sute de diplomați acoperiți, zeci de rețele informative, mii de agenți FSB și GRU se foiesc prin Viena ca la ei acasă, sub paza și protecția statului austriac condus de cancelarul Nehammer.

Oare de ce ne-au blocat accesul în Schengen?

Trebuie să luptăm în continuare. (catavencii.ro)

Articolul precedentCe să faci ca să te răcorești în timpul caniculei. De ce nu e indicat dușul rece
Articolul următorMaghiarii se organizează în grupuri pe Facebook pentru a face cumpărături în România? „Se întorc cu portbagajele pline”