Ministerul Finanțelor a publicat noua listă a accizelor pentru anul 2024. Astfel, carburanții ar urma să se scumpească începând cu 1 ianuarie. Reamintim că noul tabel al Finanțelor este de fapt aplicarea prevederilor din Ordonanța trenuleț care prevede că accizele la benzină și motorină se măresc cu 50% din creșterea prețurilor de consum de la 1 ianuarie și cu încă 50% de la 1 iulie 2024.

Cu cât se va mări prețul la benzină și motorină de la 1 ianuarie 2024

Atenție, ne referim la creșterea accizei. E posibil ca prețul să se modifice și din cauza condițiilor pieței, așa cum s-a mai întâmplat.

Benzină fără plumb: 29 bani/litru

Benzină cu plumb: 35 bani/litru

Motorină: 26 bani/litru

Dacă ne uităm pe monitorulprețurilor, vedem că astăzi un litru de benzină standard în București este de 6,5 lei/litru (diferă puțin de la o locație la alta). Astfel, dacă s-ar păstra această valoare, de la 1 ianuarie 2024 ar urma să coste 6,79 lei/litru.

La motorină prețul este de aproape 7 pe litru, iar la unele benzinării e puțin peste. Dacă am lua în considerare acest preț, de la 1 ianuarie ar urma să se mărească la 7,26 lei/litru.

Cu cât crește acciza de la 1 iulie 2024

Benzină fără plumb: 43 bani/litru

Benzină cu plumb: 50 de bani/litru

Motorină: 39 bani/litru. (sursa)

Articolul precedentLucrul pe care nu ar trebui niciodată să-l faci atunci când ai uitat numele cuiva. Cum te salvează telefonul
Articolul următorManagerii din sectorul privat se așteaptă la prețuri ridicate în construcții și industria prelucrătoare în următoarele trei luni. Cum vor evolua prețurile de manoperă în 2024