Una dintre problemele comune pe care le au oamenii când merg la petreceri se referă la numele pe care le uită.

Este situația relatată de un jurnalist în publicația cnbc.com.

“Ca milioane de cupluri din Statele Unite, iubitul meu și cu mine am participat la o groază de petreceri în această perioadă de sărbători.

În mare parte, sunt destul de pricepută la petrecerile din timpul sărbătorilor. Am o gamă de costume elegante de iarnă și sunt bună în a purta discuții. Dar aceste adunări expun și una dintre principalele mele slăbiciuni sociale: numele.

Fata aceea pe care am întâlnit-o la balet. Colegul de muncă al iubitului meu de la petrecerea de sărbători de anul trecut. Cuplul acela pe care îi vedem la petreceri o dată la un sfert de an. Câți bărbați numiți Jacob poate avea un oraș? Sunt lipsită de speranță.

Petrec Crăciunul în Virginia cu iubitul meu, familia lui și mulți oameni pe care i-am întâlnit o dată sau de două ori la nunți. Așa că am întrebat specialiștii în etichetă ce să fac pentru a evita să rănesc pe cineva atunci când inevitabil nu pot să-mi amintesc corect numele.”

“Dacă ai întâlnit pe cineva de mai multe ori și tot nu-ți poți aminti numele, nu ar trebui să dai de înțeles că l-ai uitat”, spune Sara Jane Ho, expertă în etichetă educată la Harvard și gazda emisiunii de pe Netflix “Mind Your Manners.”

Iată ce să faci în schimb.

Adaugă-i în contactele tale

Specialiștii în etichetă spun că telefonul tău poate să te scoată dintr-o situație care altfel ar putea fi jenantă.

“Ceea ce îmi place să fac este să spun: ‘Mi-am luat un telefon nou recent și toate contactele mele au fost șterse. Poți să îmi pui din nou numărul tău?'”, spune Ho.

De fapt, dacă este vorba despre o persoană relativ nouă, nici măcar nu trebuie să inventezi o poveste. Spune-le doar că ai vrea să păstrați legătura și cere-le să își introducă numărul de telefon sau contul Instagram.

Acesta din urmă este o strategie a iubitului meu, care îl ajută în două direcții. Nu doar că îl scoate dintr-un impas social, dar îl ajută să pună un nume pe față pentru data viitoare când se întâlnesc.”

Implică-ți partenerul

“Sunt singura persoană din zona metropolitană Washington, D.C., care nu are un cont pe Instagram, așa că mă bazez pe ajutorul iubitului meu la petreceri – o mișcare aprobată de specialiștii în etichetă.

“Dacă ești la o petrecere, doar prezintă-l pe celălalt cuiva”, spune Ho. “Așa, aceștia se vor prezenta singuri.”

Dacă iubitul meu deja cunoaște persoana al cărei nume l-am uitat, încerc să îl întreb discret pe el sau pe alt prieten pentru ajutor: “Amintește-mi numele băiatului în maieu?”

“Poți avea un sistem stabilit cu partenerul tău, astfel încât să intervină dacă te vede ezitând”, spune Diane Gottsman, expertă în etichetă și fondatoare a Școlii de Protocol din Texas. “Dacă vezi pe cineva de la distanță, poți cere cuiva să îți amintească numele. Dacă am dificultăți, întreb gazda. Trebuie doar să te pregătești.”

Uneori trebuie să accepți situația

Dacă organizezi o petrecere cu un grup variat de oameni, poți scuti problemele făcând ca toată lumea să poarte ecusoane cu nume, spune Gottsman. “Este o oportunitate minunată de a evita un moment stângaci.”

Dar dacă nu există un sticker cu nume de citit, uneori te vei găsi în situația de a uita un nume pe care cu siguranță ar trebui să-l știi. În aceste situații, trucuri precum introducerile sau predarea telefonului tău pot părea vulgare sau nesincere, la fel cum vor suna și replicile tale clasice, gen “Salut, dragă,” sau “Hey, tu!”

“Fii doar sincer și spune, ‘Oh, Doamne, știu că ne-am întâlnit timp de trei ani consecutivi. Te rog, amintește-mi numele tău,'” spune Gottsman. “Aceasta arată că sunt interesat și că sunt sincer cu tine, în loc să spun ‘Hei, ce mai faci?’ Asta pare fals și oamenii pot observa”. (sursa)

Articolul precedentRisc crescut de infarct în timpul sărbătorilor: Cauze și ce trebuie făcut pentru a reduce pericolul
Articolul următorMinisterul Finanțelor a publicat noua listă a accizelor pentru anul 2024. Cu cât se scumpesc benzina și motorina