Franţa intenţionează să interzică ţigările electronice de unică folosinţă, a anunţat prim-ministrul acestei ţări, Elisabeth Borne, într-un interviu acordat duminică pentru postul radiofonic RTL, informează Reuters. Aşa-numitele dispozitive de “inhalat” generează anumite obiceiuri în rândul tinerilor, care pot să ducă apoi la dependenţa de nicotină, a mai spus premierul francez, citat de Agerpres.

“Este o chestiune importantă de sănătate publică”, a declarat Elisabeth Borne, adăugând că Guvernul de la Paris alcătuieşte în această perioadă planuri ce vizează un program naţional de luptă împotriva fumatului, un flagel care cauzează aproximativ 75.000 de decese în fiecare an în Franţa

Aşa-numitele dispozitive de “inhalat” generează anumite obiceiuri în rândul tinerilor, care pot să ducă apoi la dependenţa de nicotină, a mai spus premierul francez. Cu toate acestea, Guvernul de la Paris nu intenţionează să majoreze taxele pentru tutun în 2024 după creşterea lor din acest an, a precizat Elisabeth Borne.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat în 2021 o serie de obiective ambiţioase privind limitarea fumatului şi a consumului de alcool, promiţând să creeze mai multe spaţii în care fumatul să fie interzis şi dorind ca toţi tinerii francezi cu vârste de până la 20 de ani să devină nefumători până în 2030. (sursa)

Articolul precedentCe nu are voie să facă asociația de proprietari
Articolul următorCât îi costă pe părinţi rechizitele pentru noul an şcolar