Premierul Marcel Ciolacu anunţă că autorităţile de la Bucureşti şi cele de la Bruxelles au căzut de acord în ceea ce priveşte pensiile pe bază de contributivitate, el anunţând că de la 1 ianuarie va exista o nouă lege a pensiilor. Ciolacu afirmă că de anul viitor vor fi majorate pensiile, cu un procent care va fi cel puţin egal cu inflaţia, pensiile mici urmând a beneficia de majorări în procente mai mari decât celelalte.

„Avem aceeaşi viziune ca şi Comisia în ceea ce priveşte pensiile generale şi vom merge până la sfârşitul anului astfel încât la 1 ianuarie să avem o nouă lege a pensiilor. Cu adevărat este normal şi corect, nu că sunt eu de la un partid social-democrat, ca pensiile mici să fie primele mărite. Nu putem mări cu acelaşi procent pensiile mici, cât şi pensiile mari, exact ca la sporul de antenă. Nu pot să dau acelaşi procent. Echitatea socială nu o poţi face altfel”, a anunţat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.

Conform premierului, procentul minim cu care vor fi majorate pensiile va fi egal cu inflaţia din acest an.

„Minimum de procent va fi inflaţia din anul respectiv, exact cum am făcut şi anul trecut, cât era prim ministru domnul Nicolae Ciucă. Vom vedea anvelopa la sfârşit de an, cred că în noiembrie vom veni cu noua lege a bugetului”, a adăugat primul ministru. (sursa)

Articolul precedentIoan Mang, după vizita oficială în Austria: Nici parlamentarii lor nu susțin politica lui Nehammer legată de România! (FOTO)
Articolul următorPeste 50 de percheziții organizate de DIICOT în toată țara. Sute de persoane urmează să fie duse la audieri