Salariile trebuie să crescă și în cazul angajaților încadrați cu normă parțială, nu doar celor cu normă întreagă.

Obligația de a crește salariile minime se aplică și în cazul angajaților încadrați cu normă parțială, nu doar celor cu normă întreagă, adică 40 de ore pe săptămână, potrivit avocatnet.ro. 

Legislația din România prevede că ”începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit în condiţiile alin. (1) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, acesta va fi plătit cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”.

„Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit în condiţiile alin. (1) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni”, prevede Codul Muncii, nefăcând referire doar la angajații încadrați cu normă întreagă, ci la angajații plătiți cu minimul pe economie. (sursa)

Articolul precedentDezastru pe un drum din Bihor, după ce două TIR-uri s-au ciocnit frontal. Unul dintre şoferi a murit în drum spre spital (FOTO)
Articolul următorPe model european, tot mai puțini tineri din România vor să devină părinți. Țara se confruntă cu un declin demografic major (GRAFIC)