Revista DC Comics a anunțat că cel mai recent Superman al său, Jon Kent, va fi bisexual, anunță BBC.

În următorul număr al revistei de benzi desenate DC Comics, care va fi lansat în noiembrie, Jon va fi prezentat într-o relație cu prietenul său, Jay Nakamura.

Povestea face parte din seria „Superman: Fiul lui Kal-El”, care îl urmărește pe Jon după ce preia mantia lui Superman de la tatăl său, Clark Kent.

De când seria a fost lansată în iulie, Jon a luptat deja împotriva incendiilor provocate de schimbările climatice și a protestat împotriva deportării refugiaților.

Într-un număr anterior, Jon a început o prietenie cu Jay – un reporter cu ochelari și cu părul roz.

DC Comics a declarat că perechea se va implica romantic în viitoarea ediție, a cincea, după ce Jon „arde mental și fizic în încercarea de a salva pe toată lumea”.

Creatorul seriei, Tom Taylor a declarat pentru BBC că atunci când i s-a oferit pentru prima oară postul a meditat la „ce ar trebui să fie Superman astăzi”. „M-a frapat faptul că ar fi o adevărată ocazie ratată dacă l-am înlocui pe Clark Kent cu un alt salvator <straight>, a spus Taylor.

Spre surprinderea sa, înainte de a putea lansa ideea că Jon ar fi bisexual, i s-a spus că DC Comics deja medita la această idee.

„A avut loc o schimbare reală în ultimii ani. Acum zece ani, acum cinci ani, acest lucru ar fi fost mai dificil, dar cred că lucrurile s-au schimbat într-un mod foarte binevenit”, a spus Taylor.

El a spus că, în ciuda reacției adverse din partea „trolilor” de pe rețelele de socializare, reacția la poveste a fost copleșitor de pozitivă. (sursa)

Articolul precedentRomânia – cea mai scumpă piață a electricității din Europa
Articolul următorCioloș convoacă PNL, UDMR și minoritățile la negocieri: ”Cerem refacerea coaliției”