Potrivit unui sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra gestionării pandemiei de COVID-19 în România și a campaniei naționale de vaccinare, 79% dintre cei intervievați declară că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită. 

Mai mult, 63% dintre respondenți nu au acordat note de trecere Guvernului României pentru modul în care a gestionat până în acest moment Pandemia COVID-19.

Întrebați dacă, la cum evoluează pandemia la nivel mondial, cred că vom reveni cu viața la normal, 23% dintre respondenți spun că viața ar putea reveni la normal în a doua parte a anului 2022, în timp ce 21% spun că acest demers nu se va realiza niciodată.

Referitor la importanța şi necesitatea vaccinării împotriva SARS-CoV-2 (Covid 19), 48% dintre respondenți consideră că vaccinul este necesar şi important, în timp ce 32% susțin că imunizarea nu este necesară. Alți 3% susțin că această campanie de vaccinare ar fi utilă doar pentru persoanele cu vârste de peste 55 de ani.

Referitor la tipul de vaccin 24% dintre respondenți spun că au încredere în Pfizer, 6% în Moderna, 3% în serul de la AstraZeneca, în timp ce 33% susțin că nu au încredere în niciunul.

59% dintre respondenți consideră că armata ar trebui să se ocupe în continuare de campania de vaccinare anti-Covid-19, în timp ce 12% cred că demersul ar trebui preluat de Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii, prăbuşire absolută în sondaje

63% dintre respondenți au declarat că actualul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu nu va putea rezolva problemele legate de sistemul medical din România.

Mai mult, 53% dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți de activitatea instituției în acest an.

Studiul a fost realizat în perioada 15.03.2021-26.03.2021 pe un eșantion de 930 de subiecți prin metoda CATI (interviuri telefonice). (antena3.ro)

Articolul precedentBoc anunță un CONCERT test la Cluj, pentru a verifica câți oameni se îmbolnăvesc
Articolul următorConsilierul lui Vlad Voiculescu: Închiderea mai devreme a magazinelor nu este de ajutor, înseamnă șanse mai mari de aglomerație