În farmacii şi la cabinetele medicilor de familie se găseşte tot mai greu vaccin antigripal, într-o perioadă în care suprapunerea gripei cu COVID-19 ar putea avea efecte grave. După ce preşedintele Iohannis a aruncat responsabilitatea pe PSD, fostul ministru al Sănătăţii, senatorul bihorean Florian Bodog, prezintă datele care arată că actualul Guvern, spre deosebire de precedentul, nu a cumpărat dozele necesare de vaccin.

“Iohannis și Orban, grup organizat de criminali mincinoși

Peste 8.000 de morți cu zile sub regimul penelist, iar pe Iohannis încă îl mai rabdă pământul cu minciunile lui slinoase!…

În 12 August 2019, mincinosule, Guvernul PSD a inițiat procedura de achiziție publică pentru un contract-cadru de 8 milioane de doze de vaccin gripal tetravalent inactivat în valoare de 86.460.000 lei + TVA. Contractele subsecvente au fost lăsate pe masa Ministrului Sănătății cu termene precise de livrare: 20 Septembrie, 20 Octombrie, 10 Noiembrie și 30 Noiembrie 2019!

Unde sunt cele din 2020 penelistule, mincinos și violator de Constituție? Unde sunt cele care trebuiau cumpărate de peneliști în 2020? Medicii de familie nu au primit nici acum dozele necesare pentru bolnavii cronici! Doar praf în ochi!

Ca să îmi înțelegeți oameni buni supărarea: PNL scade vertiginos în sondaje, așa că Iohannis a ieșit iarăși din bârlog să acuze pe nedrept PSD. De data aceasta, Iohannis a mințit în legătură cu vaccinul antigripal. Acesta lipsește din farmacii nu din cauza PSD, ci din cauza incompetenței Guvernului condus de Sică Mandolină. Aveți DOVADA mai jos dar și pe portalul SEAP! De ce nu au fost livrate aceste cantități?

(http://e-licitatie.ro/…/not…/ca-notices/view-c/100084817)

Iohannis ar trebui să îi ia la rost pe favoritul său Victor Costache, pe actualul ministru Nelu Tătaru și pe Lucovid Orban. Aceștia sunt vinovații adevărați pentru criza vaccinului antigripal!”, scrie Florian Bodog pe Facebook.

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, ce soluţii există pentru criza vaccinului antigripal, Klaus Iohannis a răspuns: “În fiecare lună vin noi tranșe de vaccin antigripal în România și probabil știți, dacă nu, vă spun eu, că vechiul guvern pesedist comandase cam 1,5 milioane de doze, iar de când a venit noul guvern liberal s-a suplimentat comanda și acum suntem undeva la 3,5 milioane de doze, deci mai mult decât dublu cât se comandase înainte. Aceste doze vor veni în tranșele negociate de Guvern și este clar că, în condiții de pandemie, cererea și de vaccin antigripal este mai mare, dar, pe parcurs, vor veni doze pentru a satisface această cerere mărită.” (sursa)

Articolul precedentCriză națională în România! Medicamentele nu se mai găsesc în farmacii. Problemă de viață și moarte
Articolul următorUE va investi sute de milioane de euro, din anul 2021, în startup-uri și competențe tehnice ale studenților din România