Zeci de tinere îl acuză pe Bogdan Pater, fostul lider al organizației de tineret PNL Bihor și fost consilier în Ministerul Educației, că a încercat să le racoleze când erau minore și le-a hărțuit sexual. Fetele care au discutat cu Libertatea arată mesajele pe care le-au primit de la Pater. Timp de opt ani fostul liberal a încercat să racoleze și alte minore.   


„Tu ce părere ai să te săruți cu o fată de 15 ani?”, îl întreabă o minoră pe care Pater o abordase pe internet. Liberalul răspunde: „Nu am o părere, dacă e simpatică, de ce nu?”. După acuzațiile aduse deja în spațiul public de mai multe fete, Bogdan Pater și-a dat demisia din PNL și din orice altă funcție deținută, au comunicat reprezentanți ai partidului.

Într-un răspuns pentru Libertatea, IPJ Bihor a precizat că, în prezent, nu există nicio plângere înregistrată pe numele lui Bogdan Pater, motiv pentru care poliția nu se poate autosesiza în cazul fetelor care acuză că au fost racolate de politician când erau minore. 


„Se întâmpla prin 2013. A început să-mi scrie pe Facebook. Eu eram voluntară într-un alt club de voluntariat și mi-a scris, inițial, dacă nu-s interesată de Cercetași. I-am zis că nu m-am gândit niciodată, dar că putem vorbi despre chestia asta”, își începe povestea Mihaela*, o tânără care a contactat ziarul Libertatea și-l acuză pe Bogdan Pater de hărțuire sexuală în urmă cu zece ani. 

„Eram pe bancă și a încercat să se apropie și mai mult de mine”

După mai multe presiuni ale bărbatului, tânăra – care avea atunci doar 13 ani – a acceptat să se întâlnească cu politicianul de 27 de ani, la vremea aceea, într-un loc public. I-a povestit fetei despre organizațiile din care făcea parte – Cercetașii României – dar și despre activitatea sa politică.

„La un moment dat, în plimbarea respectivă, a început să mă atingă. Eram pe o bancă și a încercat să se apropie și mai mult de mine. După care m-a sărutat forțat. L-am respins și i-am zis atunci că nu vreau să mai am de-a face cu el. A continuat să-mi mai scrie câteva luni după, pe Facebook”, povestește tânăra pentru Libertatea.  

Zeci de tinere îl acuză pe fostul liberal Pater de hărțuire 

Mihaela este una dintre zecile de tinere care-l acuză public pe Pater de racolare pe vremea când erau adolescente. Multe dintre ele au vorbit deja cu presa locală despre cum au fost hărțuite de Bogdan Pater, în perioada 2014-2017, pe când bărbatul era lider în cadrul organizației Cercetașii României, din Oradea, și se pregătea să devină liderul Tineretului Național Liberal Bihor.

„Într-o zi, mi-a scris că a ieșit de la duș și m-a întrebat dacă vreau să-l văd. Altă dată mi-a cerut poze. Și o dată mi-a cerut să îi trimit o poză fără bluză”, a povestit o tânără pentru publicația locală Bihon.ro. Politicianul avea atunci 27 de ani. 

Bogdan Pater a fost demascat într-un flagrant delict organizat de „Justițiarul de Berceni”, proiect civic din București, când politicianul de 35 de ani își dăduse întâlnire, în toiul nopții, cu o fată despre care credea că are 15 ani.

La scurt timp după publicarea materialului, alte zeci de tinere au spus, la rândul lor, că au fost abordate de liberalul Bogdan Pater, pe vremea când erau minore. 

Citeşte întreaga ştire: „M-a sărutat cu forța, aveam 13 ani”. Mărturiile fetelor care îl acuză de hărțuire pe fostul lider liberal Bogdan Pater. Ce mesaje le trimitea minorelor

Articolul precedentSuccesuri ideologice de la Amazon: faci un serial despre Inel și obții doar gaura
Articolul următorVasile Ernu. Exportăm bușteni și oameni. Mesajul îngrijorător primit de la tinerii din România: indiferent de clasa socială, toți vor să plece din țară