Klaus Iohannis i-a chemat miercuri pe liderii coaliţiei de guvernare la Cotroceni, pentru consultări pe tema grevei din învăţământ. Întâlnirea este programată la ora 12:00, anunță Administrația Prezidențială. Kelemen Hunor a transmis că nu se află în București, potrivit unor surse politice.

ACTUALIZARE – Liderii coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, au fost invitați la ora 12:00 la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunț postat pe site-ul Președinției.

Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis Administrației Prezidențiale că este plecat la Cluj-Napoca.

Știrea inițială

Klaus Iohannis s-a întâlnit marți cu o delegaţie a liderilor sindicatelor din Educaţie în contextul grevei generale declanşate în învăţământ și a marșului de protest la care au participat peste 10.000 de sindicaliști.

El a arătat că este dispus să garanteze un acord politic, în vederea revendicărilor salariale și a obținerii a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional.

„A promis că se va implica”, a afirmat liderul FSLI, Simion Hancescu, după întâlnirea de la Cotroceni.

Preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a catalogat discuţia cu şeful statului drept „constructivă”. (digi24.ro)

Articolul precedentAlertă meteo. Cod portocaliu de ploi torenţiale şi furtuni în 7 judeţe. Cod galben în alte 10 judeţe | HARTA
Articolul următorCiucă și Ciolacu și-ar fi împărțit crizele. Unul trebuie să-i împace pe profesori, celălalt, pe CFR-iști