Într-o postare realizată recent pe Facebook, deputatul bihorean Ioan Mang vorbește despre propunerile legislative care vor fi înainte Parlamentului de către ministrul Educației, Ligia Deca.


Ea a spus că în jurul datei de 8 martie va începe procesul de avizare interministerială a celor două proiecte, iar după ce vor fi adoptate de guvern vor merge în parlament pentru dezbatere și adoptare.


Cele mai importante propuneri din legile educației, a scris Ioan Mang acum două zile, au fost prezentate astăzi de către doamna ministru Ligia Deca.

Există în continuare numeroase nemulțumiri din partea tuturor – elevi, profesori, părinți, asociații de profil etc. – privind numeroase aspecte, de la perioada de implementare prea lungă a unor măsuri și până la coerența și eficiența anumitor modificări.

Ceea ce vă pot garanta, spune Ioan Mang, este că vom încerca să clarificăm și să îmbunătățim multe din probleme în cadrul discuțiilor din Parlament. Prin urmare, dezbaterea rămâne deschisă, iar punctele dumneavoastră de vedere pe subiectele de interes vor fi luate în considerare – mai scrie deputatul bihorean. (sursa)

​Proiectul Legii învățământului preuniversitar și cel al Legii învățământului universitar au fost prezentate luni de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, criticată pentru lipsa de transparenţă privind aceste legi. Reamintim că noile legi ale Educației au fost puse în dezbatere publică de către Sorin Cîmpeanu, care a demisionat între timp din cauza acuzațiilor de plagiat. Succesoarea sa, Ligia Deca, cea care s-a ocupat de proiectul „România Educată”, lansat de Klaus Iohannis încă din primul mandat, a venit cu noi modificări.

Articolul precedentAu fost depuse cinci oferte pentru construirea secţiunii Chiribiş-Biharia a Autostrăzii Transilvania. Ce valoare are contractul
Articolul următorCiucă l-a pus pe AI-ul Ion să-i facă sarmale, crezând că e robot de bucătărie