În ţară există 1.356 de paturi de ATI destinate exclusiv COVID

La nivel naţional, există 3.753 de paturi ATI, potrivit unui raport al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Dintre acestea, 2.130 sunt în spitale COVID, dar dintre ele, doar 1.356 de paturi sunt destinate exclusiv COVID. 

În total, în spitalele COVID există un număr de 987 de ventilatoare, spune acelaşi raport al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. 

Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş: Pentru aceste paturi nu există personal deloc. Normativul spune că este nevoie de un medic la 4-5 paturi şi de o asistentă medicală la două paturi. Deci ar fi nevoie de cel puţin încă 4-5 medici şi 10 asistente medicale.

“Şi asta fără să ţinem cont de condiţiile foarte dure în care se lucrează cu cazurile de COVID-19, pentru că este foarte greu să faci faţă mai mult de trei-patru ore în combinezonul de protecţie, deci oamenii aceştia ar trebui, de fapt, rotiţi”, adaugă Apostolescu. 


Citeşte întreaga ştire: Când autoritățile spun că nu mai sunt paturi de terapie intensivă în București, ele uită să spună că în toată Capitala avem doar 64 de paturi ATI pentru COVID-19!

Articolul precedentLe Figaro face de râs Guvernul de la București: ‘Românii, arătaţi din ce în ce mai mult cu degetul’
Articolul următorOri Apocalipsă, ori alegeri!