Dacă ar fi să credem Guvernul, România se pregătește de Apocalipsa COVID 19. Cel puțin asta e atmosfera pe care Guvernul PNL vrea să o creeze prin declarațiile recente și prin intermediul presei mituite cu zeci de milioane de euro (sub forma de campanii de informare ) – scrie printreranduri.net.

Zilnic, Grupul secret de Comunicare Strategică din subordinea Guvernului PNL raportează cifre și statistici amenințătoare, despre creșterea numărului celor infectați. Zilnic, auzim, vedem și citim în presa aservită PNL ”povești” cu suferințe umane, cu drame, cu vedete, etc., toate menite a speria populația și a ”întreține” atmosfera apocaliptică. Nu mai zic de apelurile oficiale la purtarea măştii sau la ”semnalele” medicilor, unii mai specialiști ca alții.

Ieri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a venit să ne ”liniștească” de tot prin stabilirea unor noi ”măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare”. Mai pe românește, se pregătesc noi restricții, începînd cu limitarea programului la terase şi terminînd cu obligativitatea purtării măştii în locurile aglomerate. Românii nu vor mai avea voie nici să danseze, conform directivelor ”specialiștilor”. Patronii de tersase și localuri vor fi vigilenți având ”obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul”. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns!

În această atmosferă apocaliptică (în care suntem anunțați că vor muri oameni, dacă nu suntem precauți), creată de Guvernul PNL, despre care nu putem şti cât este de adevărată şi cât este manipulare, același Guvern PNL vrea să organizeze alegeri locale! Este cel puțin straniu, dacă nu cumva chiar dubios, să vrei să faci alegeri în această logică apocaliptică! Dacă e așa nasoală situația, nu mai bine ar trebui să rămână și Guvernul PNL precaut și să nu facă nimic până trece pericolul? Sau poate că totuși situația nu e chiar așa nasoală (precum ne-o prezintă Guvernul la televizor și în presă) și atunci nu e niciun risc major? Undeva, există o fractură logică!

Dacă măsurile de relaxare de până acum – extrem de puține și de slăbuțe – au dus la explozia numărului de infectări, la supraaglomerarea spitalelor şi la criza locurilor la Terapie Intensivă (așa cum ne spune Guvernul PNL), atunci ce se va întâmpla după campania electroală și alegeri care presupun în chip fatal posibilăţi mult mai mari de infectare. Activiștii de partid strâng semnături, se întâlnesc cu alegătorii, intră în contact direct cu oamenii. Se creează o emulație în rândul populației, oamenii sunt mobilizați, iar o campanie reușită nu se face (doar) la televizor sau pe Facebook (deși, unii și-ar dori foarte mult să se limiteze doar la asta)! Alegerile democratice prin definiție înseamnă participare, înseamnă interacțiune, înseamnă dialog!

De aceea, este foarte ciudat că în acest tablou de Apocalipsă zugrăvit cu migală de Guvernul PNL, același Guvern PNL nu are nicio problemă cu ţinerea alegerilor, deci, implicit, cu condamnarea multor români la infectare şi chiar la moarte.

Dacă acceptăm atmosfera creată şi susţinută de Guvernul PNL, ţinerea alegerilor locale, decisă de acelaşi Guvern PNL, pare – în condițiile prezentate chiar de PNL – o iresponsabilitate criminală.

Doar dacă acceptăm celălalt scenariu, ceva mai puțin tragic și mai puțin apocaliptic (adică nu vedem situația atât de nasoală precum ne-o prezintă Guvernul PNL) putem să ne gândim să ţinem alegeri locale. Dar în aceste condiţii Guvernul trebuie să renunţe la atmosfera de panică și de sfârșitul lumii.

Una din două: Guvernul PNL trebuie să se decidă foarte repede ce vrea! Vrea să continue cu logica apocaliptico-pandemică sau intră în logica electorală? Nu poate continua simultan cu amândouă! Pentru că cele două se contrazic. Și logic, dar și în realitate! Și nimeni din PNL nu cred că vrea ca realitatea să bată logica sau, și mai rău, PNL să ia bătaie în alegeri…

sursa – printreranduri.net

Articolul precedentProblema nu o reprezintă paturile, ci personalul!
Articolul următorNoi restricții de la 1 august