Premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că președintele Iohannis i-a dat mandatul de premier, iar el va preda mandatul înapoi președintelui conform înțelegerii inițiale, pentru ca rotativa la guvernare să fie înfăptuită.

Nicolae Ciucă a mai spus că în 25 mai, ziua stabilită pentru rotativă, creștin-ortodocșii sărbătoresc Înălțarea Domnului și este celebrată și Ziua Eroilor și a lăsat de înțeles că schimbul politic poate avea loc în altă zi.

  • „Am avut un acord politic, acord politic de care ne-am ţinut aşa cum ne-am angajat de la început, tot la fel se va petrece şi în momentul în care urmează să se întâmple schimbarea. Schimbarea se va produce. Toată lumea vorbeşte de 25 mai. De 25 mai e şi ziua Înălţării, este şi Ziua Eroilor. Nu trebuie să rămânem… ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic şi atunci, cum am primit mandatul de la domnul preşedinte la momentul oportun, voi depune mandatul şi voi proceda pe acordul pe care l-am avut la rocada la guvernare (…) A fost o decizie. Toate deciziile le-am luat în partid. Atunci când am constituit coaliţia, am luat decizia în partid. Decizia în partid este să continuăm coaliţia şi cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier. PNL va vota guvernul din care facem parte. Nu este vorba de orgolii. Aici nu este vorba nici de Ciucă, nici de Ciolacu. Aici este vorba de ce facem pentru ţara noastră”, a declarat premierul Nicolae Ciucă pentru Antena 3. (sursa)
Articolul precedentUn bărbat a fost anunțat de autorități că a murit. Ce a trebuit să facă pentru a le demonstra că trăiește
Articolul următorRomânia și alte state din UE cer consolidarea frontierelor externe în faţa fluxurilor de migranți și acorduri cu terţe țări