Într-o întrebare parlamentară adresată ministrului Energiei, deputatul Ioan Mang îi solicită acestuia să spună ce pregătiri se fac în cadrul ministerului pe care îl conduce pentru a preveni efectele negative ale unor viitoare crize în domeniu, înainte ca acestea să dea naștere unor situații precum panica de la benzinării de săptămâna trecută. Iată întrebarea, publicată pe pagina Camerei Deputaților și având termen de răspuns data de 6 aprilie.

”Din nefericire, românii au fost supuși într-o perioadă scurtă de timp unor crize și situații umilitoare, desfășurate toate în domeniul Energiei.

Vorbim despre haosul creat de așa-zisa liberalizare a pieței, de facturile care au explodat, de oameni disperați, lipsiți de informații adecvate și de protecția Statului. S-a răspuns încet și s-a răspuns greu. A venit apoi explozia facturilor la gaze care au îngreunat și mai mult povara cheltuielilor tot mai mari pe care românii trebuie să le suporte. S-a răspuns încet și s-a răspuns greu. În fine, au urmat imaginile ireale cu cozile din benzinării de săptămâna trecută, dar și promisiunea dumneavoastră cum că prețurile la carburanți nu vor depăși 9 lei pe litru. În dimineața următoare, declarațiile dumneavoastră au fost contrazise de realitate! Și nu doar în județul Bihor…

În acest context și pe fondul dificultăților așteptate din cauza războiului din Ucraina, vă rog să îmi transmiteți modalitatea prin care Ministerul Energiei se pregătește să răspundă crizelor, însă nu după ce faptul s-a întâmplat, nu după ce veniturile angajaților români vor suferi iarăși, ci înainte, când ministerul pe care îl conduceți poate preveni anumite – chiar dacă nu toate – efecte negative pe care românii vor fi obligați să le suporte din nou.” (sursa)

Articolul precedentPSD solicită PNL să discute urgent cu miniștrii peneliști ce înregistrează întârzieri la PNRR. Ministerele PNL gestionează trei sferturi dintre restanțe
Articolul următorMagazine din ce în ce mai goale, în Rusia. Oamenii se înghesuie pentru mâncare