Intel îi aduce cu picioarele pe pământ pe entuziaştii metaversului, în primele declaraţii ale reprezentanţilor săi despre ceea ce ni se spune că va fi următoarea etapă a Internetului – o lume virtuală mereu conectată, care va exista în paralel cu lumea noastră fizică.

În teorie, metaversul sună promiţător, vom putea ţine în această lume virtuală conferinţe, vom asista la concerte, printre multe altele, însă există un mare obstacol în calea transformării sale într-o realitate, atrage atenţia compania americană: nu există suficientă putere de procesare pentru a funcţiona, notează The Verge.

Dincolo de sofware, de spaţii virtuale şi de gadgeturile folosite de utilizatori, metaversul are nevoie de calculatoare şi de servere pentru a funcţiona, iar echipamentele din prezent nu sunt nici pe departe suficient de puternice pentru a transforma visul în realitate, potrivit sursei citate.

Cu tehnologia de astăzi nu poţi avea nici măcar doi oameni într-un mediu virtual cu adevărat detaliat, mai arată Koduri, asta pentru că este nevoie de avatare convingătoare şi detaliate ale utilizatorilor create în timp real pe baza senzorilor care scanează obiecte 3D din lumea reală, gesturi, sunete şi multe altele.

Jurnaliştii de la The Verge văd, totuşi, partea bună a lucrurilor, şi anume aceea că este un semn încurajator faptul că Intel, producător de procesoare pentru dispozitive personale şi pentru centre de date, se gândeşte deja la acest aspect. (spotmedia.ro)

articolul original, în limba engleză, este disponibil aici

Articolul precedentMinisterul Agriculturii – buget majorat cu 20% pentru anul viitor!
Articolul următorGhid ANAF: Impozitul pe criptomonede în România