Românii care dețin criptomonede au la dispoziție un ghid PDF emis de ANAF, privind tratamentul fiscal al veniturilor din crypto.

Ghidul crypto ANAF pe scurt:

  • Persoanele care realizează venituri din transferul de monedă virtuală au obligaţia de a declara aceste venituri prin completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I.
  • Date privind veniturile realizate la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului
  • Impozitul pe venit datorat pentru aceste venituri se calculează de către contribuabil prin aplicarea cotei de 10% asupra câștigului realizat, determinat ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare și preţul de achiziţie, inclusiv costurile directe aferente tranzacţiei.
  • Câștigul sub nivelul a 200 lei/tranzacţie nu se impozitează, cu condiţia ca totalul câștigurilor într-un an fiscal să nu depășească nivelul de 600 lei.
  • Termenul de plată a impozitului pe venit este termenul limită de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I. Date privind veniturile realizate.

Descarcă de AICI Ghidul ANAF pentru impozitarea veniturilor din crypto.

Mai multe explicații se pot solicita la ANAF, la call center: 0314039160 . (sursa)

Articolul precedentIntel ne aduce cu picioarele pe pământ: Marele obstacol în calea funcţionării metaversului
Articolul următorRușinea Europei! Mii de certificate sanitare au fost falsificate recent în Franța. Infractorii au obținut două milioane de euro