Actuala administrație penelistă a Oradiei și a Bihorului face orice, numai ce e nevoie nu! Adică, îngroapă bani în betoane, pe proiecte deloc urgente sau unele nici măcar necesare, doar pentru că betoanele se văd, dau bine.

În schimb, nu fac nimic, absolut nimic, de peste un deceniu, pentru a duce la creșterea salariilor, care în Oradea sunt printre cele mai mici din țară.

De ce? Pentru că acelea ar fi proiecte care nu se văd, nu se poate pune degetul pe ele, deși efectul ar fi, într-adevăr, creșterea nivelului de trai. Dar e mai simplu cu betoanele…

Reacțiile oamenilor la anunțul extinderii, de vreo patru ori, a terminalului de la Aeroport, în condițiile în care NU SUNT CURSE, au fost dintre cele mai diverse, de la cele laudative, care parcă abia așteptau să fie postate (!), până la cele care le aduc aminte edililor că pun căruța înaintea cailor și că, până la bani aruncați spre Aeroport, ar mai fi multe, foarte multe de rezolvat, pentru a face viața mai bună acum, nu în viitor.

Dar să începem cu începutul…

De ce aceste cheltuieli acum (investiții nu sunt)? Explică bucuros vicele de la CJ Bihor, Mircea Mălan: pentru că pe asta dă UE bani.

Așadar, dacă UE ar fi dat bani pentru plantat de panseluțe, pentru aia cereau, indiferent că se justifica sau nu. Justificarea, însă, în mod real, ține de nevoia lor de a mai bifa ceva, orice, chiar dacă nu are, încă o dată, nicio relevanță pentru nivelul de trai de acum al oamenilor, care este foarte scăzut în Oradea!

Așadar, facem pentru că am găsit bani, deși se cheltuie milioane și din banii orădenilor și ai bihorenilor, iar apoi sperăm că, doar pentru că s-a construit ceva, necesitatea cheltuielii va apărea ulterior!… Doar că sunt slabe șanse să fie așa!

Tehnica nu e nouă și s-a aplicat cu mult succes și cu multe dosare penale, în Spania anilor 2000…

Ce spun oamenii?

Foarte bine, dar actualele două terminale nu mai făceau față? Că rar vezi 2 avioane simultan la platformă.

Iar? Dacă ar fi și pasageri…

Frumos, dar lipsesc curse.

Pentru care pasageri?

O să zburăm noi in locul avioanelor… Bravo…

La preturile astea de zbor eu zic că mai bune se făce altceva, să nu risipim bani.

Dacă se poate si nu cer prea mult, va rog ca lățimea parcărilor să o proiectați in așa fel încât dacă doua vehicule rutiere parchează lângă mine sa nu trebuiască sa ies din mașina pe trapă. Mulțumesc! 

Pe când un refugiu navetiștilor care așteaptă autobuzele pe malul Peței, după opt ore de muncă în vânt, ploaie, curent “gratis”, zăpadă? Nu ne-ar trebui prea mare confort, câteva bănci și un scut de vremea rea. Mulțumim frumos !


Așa e, nu ne-ar trebui prea mult. Doar lucruri normale și de bun simț. Dar uite că nu se poate. Pentru asta nu dă UE bani.

Articolul precedentIlie Bolojan, pus pe fugă de propriii votanți?
Articolul următorPacient cu arsuri grave internat la Spitalul Județean, după ce și-a dat foc pe TikTok! (VIDEO)