Doar că nu din Oradea…

Compania aeriană românească Blue Air a anunțat în această săptămână lansarea a opt rute de zbor de pe aeroporturile din București, Iași și Bacău. Astfel, din Bacău de exemplu, operatorul aerian va avea 15 destinații internaționale la prețuri pornind de la 20 de euro!

Din păcate, orădenii și bihorenii nu pot decăt să viseze la Bacău pentru că aeroportul din Oradea, deși are o nouă conducere de câteva luni deja – și girată de Primăria Oradea, pare deocamdată consemnat la sol…

Vă reamintim că în 2016-2017 Aeroportul Internațional din Oradea avea o creștere de 488%, fiind pe primul loc în Europa! Conflictele politice declanșate însă de Primăria Oradea împotriva Consiliului Județean Bihor au făcut ca acest procent să se prăbușească până la situația de azi.

Acum căteva luni, în toamna lui 2019, consilierii județeni PNL și ALDE au forțat destituirea fostei conduceri a aeroportului, în timp ce conducerea Primăriei Oradea a impus un nou Consiliu de administrație la aeroport care, culmea, are în frunte o persoană care a ocupat anterior inclusiv funcția de director al companiei Blue Air, dar și al Tarom.

Luni de zile, primarul Oradiei și președintele PNL Bihor, domnul Ilie Bolojan, a acuzat fosta conducere de lipsă de eficiență, cerând să preia managementul Aeroportului din Oradea și promițând nu doar competență ci si zboruri. Iată însă că la mai multe luni de când i s-a îndeplinit pofta – toată conducerea actuală de la aeroport fiind cea dorită de domnul Bolojan, ne uităm cu jind la… Bacău.

O fi bine? Probabil că nu. La fel cum nu e bine să nu-i mai auzim pe cei ce contestau fosta conducere pentru lipsa de zboruri când cea nouă, a lor, stă ca un lan de ghiocei așteptând dezghețul.

Iar în tot acest timp, Debrecenul – cu care primarul Oradiei promitea că ne luăm la trântă, zboară și zboară și zboară. Și zâmbește…

Doar o ultimă aducere aminte: în 2016-2017 Aeroportul Internațional din Oradea avea o creștere de 488%, fiind pe primul loc în Europa!

Articolul precedentOradea. Nesfârșită
Articolul următorBrexit: drepturile românilor din Marea Britanie