Social-democraţii din Comisia Juridică a Senatului solicită ca internarea forţată să poată fi dictată doar de un magistrat, dar propunerea este întâmpinată cu reticenţă de Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei, pentru că, spune el, astfel magistraţii ar putea să fie acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor!…

“E nevoie de un punct de vedere pe procedură şi din partea CSM. Sper să vină în timp util în aşa fel încât să avem un text consolidat, care să răspundă practicilor europene care arată că măsurile trebuie să fie luate gradual. Internarea forţată trebuie să fie ultima variantă”, a afirmat senatorul PSD Robert Cazanciuc, membru în Comisia juridică.

În Franţa, chiar dacă există posibilitatea internării forţate, în 72 de ore un judecător trebuie să se pronunţe dacă persoană rămâne sau nu în izolare.

“Izolarea forţată presupune lipsirea de libertate. Aş vrea să ştiu dacă internarea obligatorie în spital, în statele din UE, se face pentru toate persoanele detectate pozitiv”, a fost replica lui Cazanciuc.

Propunerea PSD ca internarea forţată să fie impusă de un judecător, a fost combătută de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, conform News.ro.

„Măsură de internare forţată este şi pentru controlul bolii, pentru a se vindeca persoană. Ar trebui să renunţăm la implicarea unui magistrat pentru că altfel se consideră că se încearcă zădărnicirea bolii pentru că vindecarea nu se face cât de repede posibil”, a spus Cătălin Predoiu. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: Nu voi vota în Senatul României o asemenea batjocură la adresa sănătății și libertății românilor!
Articolul următorUE INTERVINE în scandalul Catedralei ‘Sfânta Sofia’: Cere Turciei să anuleze decizia de transformare în moschee