Forțele de Apărare ale Israelului au prezentat o înregistrare video de 30 de secunde despre care arată că explozia mortală de la spitalul din orașul Gaza nu ar fi putut fi rezultatul unei lovituri aeriene israeliene, scrie CNN.

Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), a declarat miercuri că armata israeliană a ajuns la concluzia că gruparea palestiniană Jihadul Islamic este responsabilă pentru explozia de la spitalul Al Ahli.

Potrivit acestuia, o ploaie de rachete a fost lansată de Hamas către Israel marți, la ora locală 18:15 – înainte de explozia de la spital.

Apoi, la ora 18:59, un baraj de aproximativ 10 rachete a fost lansat de Jihadul Islamic dintr-un cimitir din apropiere. În același timp, au fost raportate informații despre o explozie la spitalul din orașul Gaza, a declarat el.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a afirmat că Israelul deține înregistrări audio în care ” teroriști (…) vorbesc despre rachete care nu au fost lansate”.  Aceștia și-au dat „seama că racheta a ratat focul și au făcut referire în mod specific la spitalul al-Ahli al-Arabi”.

Acesta a acuzat Hamas că a lansat o „campanie mediatică globală pentru a ascunde ceea ce s-a întâmplat cu adevărat” și că a prezentat un număr mult mai mare de victime.

„Analiza imaginilor noastre aeriene confirmă faptul că nu a existat nicio lovitură directă asupra spitalului în sine”, a spus el, adăugând că singurele pagube au fost provocate de parcare.

Potrivit acestuia, o muniție aeriană lansată de Israel ar fi provocat cratere și daune structurale la clădirile din apropiere, care „nu există în acest caz”.

„Dimensiunea pagubelor pe care o vedem aici se datorează focosului rachetei Jihadului Islamic”.

„Primul pachet de informații” a fost „o dovadă care susține în mod clar faptul că nu putea fi vorba de o bombă israeliană”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al FDI, Jonathan Conricus.

„Nu a existat nicio pagubă colaterală sau daune semnificative asupra clădirilor din jur. Niciun crater și nimic care să fie similar cu locațiile în care au lovit bombe israeliene”, a spus Conricus. (sursa)

Articolul precedentExplozie într-un poligon din Sălaj. O grenadă a fost detonată. Nouă persoane sunt rănite
Articolul următor2.000 de posturi disponibile la Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM Bihor săptămâna viitoare