Incident grav într-un poligon militar din județul Sălaj. O grenadă a explodat și 9 oameni au fost răniți în deflagrație. Cu toții au fost duși la spital, iar o comisie de anchetă investighează cazul.

Știre în curs de actualizare

Explozia s-a produs miercuri dimineață, în cadrul unui exercițiu organizat în poligonul de tragere în aer liber din localitatea Crasna, județul Sălaj.

Alerta s-a dat imediat după explozia unei grenade care a provocat rănirea mai multor militari. La fața locului au intervenit de urgență mai multe ambulanțe, iar la spitalul de urgență din Zalău au ajuns inițial 5 victime. Ulterior, numărul acestora a crescut la 9, potrivit celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj.

Opt dintre militari sunt în stare stabilă, conștienți și urmează să fie supuși unor investigații amănunțite. Pentru unul dintre militari a fost însă nevoie de solicitarea unui elicopter SMURD, care a dus rănitul, cel mai probabil, la Cluj.

Reacția MApN

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat că, la ora 10.15, în Poligonul Crasna, din judeţul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei şedinţe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuţiu”, din Şimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior. El a fost transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

“Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire şi altor opt militari aflaţi în proximitatea locului în care s-a produs incidentul. Ulterior, cei opt militari au fost transportaţi cu ambulanţe la acelaşi spital, pentru evaluare şi acordarea îngrijirilor medicale”, au precizat reprezentanţii MApN.

Conducerea unităţii a informat Parchetul Militar şi a stabilit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Sursa: News.ro

Articolul precedentUn producător corean de anvelope a investit 900 de milioane de euro în fabrica din Ungaria, aproape dublu decât finlandezii fugiți din Rusia la Oradea. Au creat și de ȘASE ori mai multe locuri de muncă!
Articolul următorImaginile video arătă clar că explozia de la spitalul din Gaza a fost cauzată de un tir de rachetă eșuat al Jihadului Islamic și nu de un atac aerian israelian / Rachetele Jihadului Islamic au fost lansate dintr-un cimitir din Gaza