profit.ro: Compania coreeană Hankook, unul dintre principalii producători de anvelope auto la nivel mondial, cu fabrică în Ungaria și planuri de dezvoltare la nivel european, pregătește deschiderea filialei din România, unde acum este prezentă doar prin importatori.


Citește și: Reuters. Producția Nokian de la Oradea, de trei ori mai mică decât cea din Rusia


Hankook Tire, companie fondată în anul 1941 în Seul, produce anual peste 100 de milioane de anvelope, având anul trecut o cifră de afaceri de 6,2 miliarde euro.

În Europa, care acoperă aproape 40% din vânzările companiei, coreenii au acum 15 filiale și o fabrică în care au investit 900 de milioane de euro, în Ungaria.

Unitatea produce anual până la 19 milioane de anvelope și are circa 3.000 de angajați. (sursa)


Conform unui articol publicat de Reuters la finalul anului trecut, viitoarea fabrică Nokian Tyres de lângă Oradea era planificată să producă 6 milioane de anvelope anual, și era menită să acopere o parte din producția realizată în fosta fabrică din Rusia, care avea o capacitate de 17 milioane de cauciucuri anual.

La Oradea, Nokian va angaja 550 de oameni, deși nu este clar de unde vor veni aceștia.

Finlandezii au primit de la Guvernul Ciucă un ajutor de stat cordat sub formă de grant în valoare de aproape 100 de milioane de euro, mai exact 99,55 milioane euro, fiind acordat pe o perioadă de 5 ani, între 2023 şi 2028. 

Costul forţei de muncă (adică salariile mici, n.r.) accesul la muncitori calificaţi (aduși de unde?, n.r.), guvernul care sprijină compania şi proximitatea faţă de pieţele cheie din Europa Centrală au fost printre factorii care au stat la baza deciziei sale de a alege să construiască o fabrică în Oradea, în nord-vestul României, potrivit Nokian. (sursa)


Citește și: Acum e clar. Finlandezii vin la Oradea pentru că le dă Ministerul Finanțelor bani de investit! Să vedem câți bani vor da ei, real, orădenilor… Și de unde vor aduce, de fapt, angajați!

Articolul precedentCiolacu face o vizită oficială la Kiev. Premierul anunță că s-a ajuns la un compromis în privința minorității române
Articolul următorExplozie într-un poligon din Sălaj. O grenadă a fost detonată. Nouă persoane sunt rănite