Guvernul României a acordat economiei, în 2020, cel mai redus sprijin dintre țările din Europa Centrală și de Est, aproximativ 4% din PIB, potrivit unui raport al agenției de rating Moody’s, care analizează 8 state din Europa Centrală și de Est, respectiv România, Bulgaria, Croația, Slovenia, Slovacia, Polonia, Ungaria și Cehia. Cehia este statul care a acordat economiei cel mai puternic sprijin fiscal, de peste 20% din PIB, relevă raportul, analizat de Profit.ro. România are și cea mai slabă situație financiară dintre cele opt țări analizate. Ratingul României este la același nivel cu cel al Ungariei, pe ultima treaptă recomandată investitorilor, dar în timp ce Ungaria are perspectivă pozitivă, de îmbunătățire a ratingului, România are perspectivă de înrăutățire, fiind singura țară, din regiune, în cazul căreia a fost luată anul trecut o măsură negativă.

În cazul României, mai mult de jumătate din sprijinul acordat de guvern a venit sub forma unor măsuri directe și amânări/scutiri la plata unor taxe, iar restul ca garanții guvernamentale. Ponderile în PIB au fost calculate de Moody’s raportat la PIB din 2019.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/infografice-moody-s-sprijinul-acordat-de-guvern-in-romania-in-contextul-pandemiei-cel-mai-redus-din-europa-centrala-si-de-est-romania-singura-tara-din-regiune-cu-actiune-negativa-pe-rating-in-2020-19915353

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.