Florian Bodog: Citind unele comentarii din presă referitoare la anunțul premierului Marcel Ciolacu privind intenția de a acționa Austria în instanță în cazul unui nou veto împotriva aderării României la spațiul Schengen, nu pot să nu mă întreb cu cine țin acei oameni de fapt? Țin cu tovarășii lui Putin sau țin cu românii?

La ora aceasta nu mai putem vorbi de negocieri, de politică, de subtilități sau alte scuze. De fapt, a face nimic nu este o opțiune. Acum este vremea să acționăm cu toate mijloacele politice și legale de care dispunem, mai ales în condițiile în care avem adevărul de partea noastră, avem instituțiile europene de partea noastră – cel puțin declarativ, avem, până la urmă, toate motivele de a ne apăra dreptatea!

Prin urmare, nu pot să nu am semne de întrebare când văd tot felul de comentatori care și-ar dori să o lăsăm mai moale, să ținem capul plecat, poate să ne mai și rugăm de austrieci un pic… Așa ceva, stimați colegi, nu se poate! Nu se poate să ții capul plecat și să aștepți, făcând nimic, atunci când un guvern străin minte despre țara ta.

Nu poți să accepți ca în același timp în care guvernul austriac spune că Schengen nu funcționează și nu trebuie extins, Austria votează pentru intrarea Croației în Schengen, dar nu a României.

Nu se poate să taci când o lume întreagă știe bine că ruta de migrație în Austria nu trece prin România.

Sunt sigur că în decizia lor ticăloasă și populistă austriecii s-au gândit că respingând România, dau de o pradă ușoară, de politicieni care nu vor reacționa, care se vor lăsa umiliți, iar dacă ne luăm după anumiți dătători cu părerea de la noi, sau poate chiar beneficiari de finanțare ori reclamă austriacă, păreau că au dreptate…

Ei bine, s-au înșelat.

Eu cred cu toată tăria că avem nevoie de mai multă fermitate în relația cu actualul guvern austriac și de aceea susțin decizia primului ministru. (sursa)

PS – Aproape o treime dintre români cer ca statul să boicoteze firmele austriece pentru că Austria nu ne primește în Schengen, arată datele unui sondaj Avangarde. O proporție similară vrea ca România să dea în judecată Austria la Curtea de Justiție a Uniunii Europene din același motiv. De asemenea, mulți dintre români sunt convinși că Austria se împotrivește aderării noastre la Schengen la comanda Rusiei.

Articolul precedentLa mulți ani, Oradea noastră dragă!
Articolul următorDe la cititori. Concertul lui Richard Clayderman de la Oradea, cântat la… ‘viol’! (FOTO)