Elevii care merg la şcoală din 14 septembrie vor fi primiţi la ore, doar dacă părinţii semnează o declaraţie pe proprie răspundere. În caz contrar, copiii nu vor intra în clase, după cum se arată în Ghidul cu normele sanitare publicat, marți seara, de Ministerul Sănătății. 

Potrivit documentului, “declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”.

Declaraţia pe proprie răspundere cu care elevii pot intra la ore

În formularul-tip, părinții trebuie să declare că, în ultimele două săptămâni, copilul nu a avut semnele specifice unei afecţiuni cu potenţial infecţios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc), nu a fost diagnosticat cu COVID-19 şi nici nu a intrat în contact cu vreo persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.

De asemenea, părinţii se angajează să nu aducă copilul la şcoală dacă acesta are simpomle menţionate anterior – febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree etc.

Totodată, după cum se arată în declarație, acolo apare menţionată și situația în care școala se va întrerupe și elevii vor reveni la cursuri.

“Menționez că, în perioada suspendării cursurilor școlare, elevul nu a avut nicio problemă de sănătate” sau “a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical. Anexez o copie a documentelor medicale corespunzătoare (scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital)”. (sursa)

Articolul precedentAtenţie la dezinfectantul de mâini! Unele pot fi periculoase! Iată ce efecte are produsul acesta
Articolul următorRomânia a ajuns pe LISTA RUȘINII în UE: suntem printre țările cu cea mai ridicată rată a inflaţiei