Un gel dezinfectant cu reacţii adverse neaşteptate a pătruns pe piaţa din România, iar specialiştii ne recomandă să fim atenţi la ce produse folosim în această epidemie de coronavirus.

Atenţie la gelul dezinfectat pe care îl folosiţi pentru mâini! Unele produse de acest tip fabricate la noi în ţară pot provoca efecte adverse mai puţin întâlnite în acest caz, precum “somnolenţă sau ameţeală”, după cum se arată chiar pe eticheta produsului.

“Dacă te apucă amețeala/somnolența când te afli într-o bancă, e de la dezinfectantul oferit moca de ei! Nu vă mai dați ca disperaţii cu dezinfectant până la coate! Mai citiți și voi eticheta, nu tot ce e gratis este și bun!”, este îndemnul făcut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Dezinfectantul de mâini care poate “provoca somnolenţă sau ameţeală”

Pe eticheta produsului, se poate citi că dezinfectantul pentru mâini este “pe bază de alcool. Se aplică nediluat pe mâinile uscate. Nu necesită clătire”. Dezinfectantul este pentru igiena umană şi este o soluţie transparentă.

Totuşi, “poate provoca somnolenţă sau ameţeală”, este avertismentul de pe eticheta dezinfectantului, iar producătorul este local. (sursa)

Articolul precedentA fost promulgată legea împotriva violenței domestice. Cresc pedepsele pentru cei care încalcă ordinul de protecție
Articolul următorElevii vor fi primiţi la şcoală, din 14 septembrie, doar cu declaraţie pe propria răspundere semnată de părinţi. Descarcă documentul-tip