Klaus Iohannis, președintele României, a fost extrem de critic în anul 2014 față de lucrarea de doctorat plagiată a lui Victor Ponta, comparativ cu reacția pe care a avut-o în cazul premierului Ciucă.

Mai exact, în 2014, Iohannis îl înfrunta pe Victor Ponta în campania pentru prezidențiale. Atunci susținea că oriunde în lume un politician care a copiat e obligat să se retragă din politică.

„E greșit să fie dl Ponta președintele României fiindcă a mințit și speriat pensionarii că le-aș tăia pensiile și, în calitatea mea de profesor cred că e o foarte mare problemă dacă un elev copiază. Dacă cineva care-și scrie lucrarea de doctorat copiază, mi se pare o problemă proporțional mai mare și se numește plagiat.

Oriunde în lume dacă cineva dintre politicieni e prins că a copiat și numai trei rânduri și a plagiat e obligat prin clasa politică să se retragă din politică. La noi, unul dintre ei vrea să fie președintele României”, a afirmat iohannis în dezbaterea din campania pentru prezidențiale organizată de B1 TV.

Plagiatul lui Ciucă, reacție diferită

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a dezvăluit că lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este plagiată, drept urmare ar trebui să fie verificată de CNATDCU, instituția abilitată în acest sens. Totuși, demersul a fost blocat în instanță de Nicolae Ciucă.

Klaus Iohannis a fost întrebat marți seara, 5 iulie, despre suspiciunile de plagiat ce tronează asupra premierului României, iar reacția sa a fost considerabil mai blândă față de cea din 2014.

”Am discutat aceste spețe cu cei care se ocupă de ele, în speță Ministerul Educației, și am primit asigurări că toate procedurile sunt respectate și legislația pe care se lucrează va fi una modernă și va preveni astfel de evenimente. În rest, nu cunosc detalii, nu sunt eu chemat să analizez lucrarea de doctorat a unui politician. Am toată încrederea că toți care sunt puși să analizeze își fac treaba ca lumea”, a zis Iohannis. (sursa)

Articolul precedentMinisterul Energiei ar trebui să pregătească populația și firmele pentru iarna care vine! Scenariile posibile
Articolul următorSeceta face ravagii în România. 115 localități sunt afectate. Jumătate dintre ele primesc apă potabilă cu porția