Procurorul- sef al Directiei Nationale Anticoruptie cere ridicarea imunitatii fata de presedintele CJ Iasi, Costel Alexe, fost deputat si fost ministru al Mediului, cercetat pentru luare de mita si instigarea la delapidare.

Costel Alexe ocupa din octombrie 2020 functia de presedinte al CJ Iasi, dupa ce a demisionat din Camera Deputatilor. El a fost ministru al Mediului in perioada 4 noiembrie 2019 – 5 noiembrie 2020.

Referatul DNA a fost transmis luni, 4 ianuarie, procurorului general al Romaniei, in vederea sesizarii Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale, conform unui comunicat DNA.

Acuzatiile DNA

Potrivit sursei citate, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de persoana respectiva are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt.

“In perioada martie-aprilie 2020, persoana respectiva ar fi pretins, in mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tabla in legatura cu indeplinirea atributiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit catre fabrica respectiva a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si la monitorizarea masurilor luate de aceasta societate comerciala pentru inchiderea unui depozit de deseuri neconforme.”

Procurorii spun ca foloasele respective, in cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite in datele de 23 aprilie 2020 si 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societati comerciale administrata de o ruda de-a sa.

“Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie precum si volumele (10) cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala,” precizeaza procurorii DNA.

Anchetatorii arata ca in prezent, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea Presedintelui Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. (sursa)

Articolul precedentANALIZĂ: Cele mai mari riscuri în 2021
Articolul următorCoronavirus: Companiile europene își vor reveni mai rapid decât gospodăriile / Muncitorii, marii pierzători ai pandemiei (raport BCE)