Suntem într-unul dintre anii aceia care se repetă cu regularitate cincinală în care trebuie să ne alegem reprezentanții în Parlamentul European. Slava!

Patrick ANdre De Hillerin: Dincolo de faptul că vom trimite în PE 33 de oameni care vor deveni semi-milionari în euro până în 2029, ce alegem, de fapt?

În 2019, e bine să vă amintiți asta, mai ales cei care ați plecat după fenta care a dus USR și PNL, împreună, la 49,36%, plus cei 5,76% ai PMP și cei 5,26% ai UDMR (PNL, PMP și UDMR fiind membre ale PPE), s-a votat la europarlamentare, la sfârșitul lunii mai, pentru alegeri anticipate și plecarea lui Dragnea de la guvernare. Realmente pentru asta s-a votat, asta v-au promis alde (pardon, fost ALDE, actualmente PPE, încă de pe vremea lui Antonescu) Rareș Bogdan, Klaus Iohannis, Barna, Ghinea și alții. Era o minciună și ați fi știut asta dacă citeați nu argumentele celorlalți, ci măcar Constituția țării, care spune că nu poate fi dizolvat Parlamentul, deci nu se pot organiza alegeri anticipate în ultimele șase luni înainte de expirarea mandatului prezidențial. Măcar cu Dragnea s-a rezolvat: într-un gest de un pudelism perfect al bravei Justiții române, tiranul a fost condamnat la închisoare fix a doua zi după anunțarea exit-poll-urilor și a rezultatelor numărătorilor paralele ale partidelor. Slava!

Ei bine, ce veți vota anul acesta? Care va fi povestea care vă va cuceri, ce dușman veți mai zdrobi cu votul vostru?

Haideți să sărim peste realitate, să ignorăm faptul că pe 9 iunie 2024 nu se votează decât membrii Parlamentului European, niște oameni care nu au influență reală în Europa condusă de birocrați nealeși de nimeni. Să ne facem că nu știm asta și să încercăm să aflăm ce veți vota de data asta atunci când, de fapt, veți fi chemați să votați doar niște viitori bogătași emasculați cu woke-ul.

Păi, o variantă, cam obosită, ar fi că veți vota nu pentru ceva, ci împotriva partidelor extremiste.

S-a mai jucat comedia asta, de câteva ori la scară mare, dar s-a jucat atât de des, încât până și actorii principali s-au plictisit, sufleorii nu-și mai fac treaba, mașiniștii au plecat la muncă pe alte continente. Ultima dată când toată Europa „bună“ a urlat din toți bojocii „Extremiștii, extremiștii!“ a fost la cele mai recente alegeri parlamentare din Italia. Numai că, ce să vezi, Georgia Meloni și partidul ei n-au ars imigranți, n-au început să defileze cu torțe, organizați în fascii, n-au fost acei căpcăuni naziști pe care-i zugrăveau establishment-ul birocratic de la Bruxelles. Și nici n-au de gând să devină.

E drept, duminica trecută, în Germania, milioane de oameni au ieșit în stradă în mai multe orașe, protestând împotriva extremiștilor. „Kein mensch ist illegal!“ („Nici un om nu este ilegal!“), urla neamul lui Odin, în timp ce cerea scoaterea în afara legii a unui partid de extremă dreapta.

E cumva clar că, în Germania, la europarlamentare se va vota împotriva pericolului extremist. Că se va vota un partid din PPE sau unul din PES, e încă prematur să spunem.

În restul UE, însă, e foarte posibil ca asta cu extremismul să nu mai fie o carte de jucat (bine, nu și în România, unde de aia s-a înființat AUR).

Așa că, în Germania, se va vota la europarlamentare împotriva extremismului, iar în multe dintre celelalte țări se va vota la europarlamentare împotriva pericolului rusesc. S-ar vota și în Germania tot așa, dacă n-ar fi gazul ăla nenorocit care, într-o bună zi, n-ar fi rău să revină pe Nord Stream.

Doar în România se va vota atât împotriva extremismului, cât și împotriva pericolului rusesc. pentru că așa suntem noi, mai hulpavi, nu ne putem opri asupra unui singur pericol, suntem singuri împotriva tuturor: extremiști, ruși, pecenegi, cumani, vizigoți, noi înșine.

A, și încă o veste bună: este foarte-foarte posibil ca, deși pe dânsa nu o va vota nimeni, nici un alegător, Ursula von der Leyen să fie al doilea președinte al Comisiei Europene cu două mandate. Nu de alta, dar e singura care știe exact de unde și câte vaccinuri trebuie să cumpărăm dacă mai vine dracului vreo pandemie… (catavencii.ro)

Articolul precedentCondițiile ce trebuie îndeplinite în mod cumulativ pentru a fi plătitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor în anul 2024 
Articolul următorȘeful armatei britanice: Marea Britanie ar trebui să formeze o ”armată de cetățeni” pregătită să lupte într-un război