Fiecare oraș are propria lui istorie…Fiecare oraș are propriul simbol care îl definește…Fiecare oraș are istoria definită de cei care îl conduc… Roma are Colosseum-ul, Londra are Big Ben-ul, New York-ul are World Trade Center, Moscova are Kremlinul și lista ar putea continua pagini întregi.

Oradea are Dealul Ciuperca…are un destin condus de oameni. Iar acest destin este departe de a fi mistic sau de neschimbat… Destinul Oradei trebuie să fie proiectat de oameni care trăiesc, iubesc sau mor in acest oraș și care pun mai presus de interesul personal „viața cetății”, care ar trebui să aibă de multe sute de ori, lungimea vieții celor care trăiesc în ea…

Priviți poarta spre viitor a orașului iubit și întrebați-vă dacă acesta este drumul pe care vreți să mergeți de acum încolo… Priviți poarta spre viitor și întrebați-vă dacă este rezultatul unei gândiri ințelepte sau a intâmplării românești „cum căzu așa rămase”?

Fiecare dintre cei care trăim, muncim, ne creștem pruncii, în acest binecuvântat oraș, avem un cuvânt de spus despre ce și cum va fi… Vom lăsa pe altcineva să vorbească în numele nostru? Vreți cu adevărat să pășiți prin poarta din fotografie sau vreți ca vocea voastră să fie auzită?

Articolul precedentVal de concedieri la Oradea!
Articolul următorCe facem de Dragobete?