Se pare că cine-i șef la CJ BIHOR, parchează unde vrea, când vrea, și cum vrea mușchii lui – ne scrie un cititor BihorNews.ro în această dimineață.

BH 02 CJB, spune cititorul nostru, e condusă de liberalul Mălan (Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor, n.r.), poate a uitat de parcările supraetajate…

Așa cum a mai dezvăluit și jurnalistul orădean Flavius Bunoiu, desi orasul se confrunta cu un deficit al locurilor de parcare (aproximativ 28.000 de locuri pentru 117.000 de masini), Primaria Oradea anunta ca desfiinteaza sute de locuri de parcare in zonele centrale, cele mai aglomerate, pentru a determina umplerea parcarilor sub/supraterane. Masura nu pare sa aiba niciun sens, cu-atat mai mult cu cat locurile de parcare ce vor fi desfiintate au adus in bugetul orasului o crestere cu 30% a veniturilor (de la 11 milioane de lei, la 14,5 milioane de lei). Si asta doar in primele 6 luni ale anului curent. De unde aceasta disperare a municipalitatii de a face rost de “musterii” pentru parcarile sub/supraterane?

De ani de zile, oradenilor li s-a facut anuntul, ca sa fie timp sa se obisnuiasca cu ideea: parcarile orasului vor fi administrate de o firma privata. Acum cativa ani, Consiliul Local Oradea a si adoptat o hotarare prin care si-a dat acordul de principiu pentru gasirea „partenerului strategic”. In acest sens au fost demarate discutii cu Interparking (Belgia), APCOA (Germania), Vinci (Canada). Reprezentantii Interparking chiar au fost la Oradea ca sa prospecteze piata. La intalnire au participat reprezentantii PNL si UDMR.

De ce anume doreste Primaria Oradea sa umple pana la refuz parcarile sub/supraetajate la aproape o treime din profitul pe care il realizeaza acum cu locurile rosii taxate la pretul speculativ de 8 lei/ora? Din punct de vedere financiar nu are niciun sens. Doar daca obiectivul nu este sa faca bani din parcari, ci doar sa impuna parcarile sub/supraetajate drept singura varianta de parcare, fara “concurenta”.

Ei bine, în viziunea… liberală, se pare că doar cei mulți și mai puțin avuți vor trebui să facă acest efort absurd. Ceilalți, elitele peneliste, își permit orice, oricum. Chiar și o parcare precum cea din poza de mai sus.

Articolul precedentDupă ploaie, miros puternic de fecale în comuna Sânmartin!
Articolul următorLinia continuă va fi desființată, pentru că șoferii români nu știu la ce folosește. ”Pur și simplu nu mă puteam concentra la volan…”