Fostul fotbalist Dănuț Lupu merge la închisoare. El a fost condamnat la 7 luni și 10 zile cu executare.

Judecătorii l-au găsit vinovat pentru că a condus fără permis pentru a doua oară, în mai puțin de 3 ani. Doar că Dănuț Lupu este deocamdată în vacanță, în Dubai. Promite însă că se va preda. Autoritățile l-au dat deja în urmărire națională.

Dănuț Lupu a primit vestea condamnării definitive departe de țară. Potrivit unor surse oficiale, fostul internațional ar fi plecat acum o săptămână în Dubai.

Dănuț Lupu, fost internațional român: “Am greșit, plătesc. Nu sunt nici singurul, nici ultimul care va ajunge acolo”.

Lupu a fost prins, în 2020, la un control de rutină. Conducea prin Bragadiru deși avea permisul anulat încă de acum 20 de ani.

Dănuț Lupu, fost internațional român: “Dacă dumneavoastră credeți că puteam face altfel… Mi-era rău. Am fost pur și simplu… Îmi era rău. Trebuia să ajung la spital, într-un fel sau altul. S-a văzut că m-am dus la spital, mi-am făcut analize”.

Doar că Lupu avea deja o condamnare definitivă pentru un episod identic, petrecut în 2017, în județul Vrancea. Și atunci a condus și chiar a provocat un accident minor sub pretextul că proprietarului mașinii i s-a făcut rău.

Judecătorii din Galați l-au condamnat, inițial, la 6 luni de închisoare pentru conducere fără permis, dar au amânat executarea pedepsei convinși că Lupu și-a înțeles lecția.

Și totuși, o săptămână mai târziu, fostul fotbalist a fost prins din nou și acuzat de aceeași infracțiune.

Dănuț Lupu a încercat până în ultima clipă să îi convingă pe judecători să fie ceva mai îngăduitori față de ilegalitatea pe care și-a asumat-o și să nu îi dea o pedeapsă cu închisoarea, ci cel mult o amendă penală. Pentru fostul mare internaținal, ar fi fost poate singura variantă prin care să scape de încarcerare.

Acum, magistratii i-au revocat amânarea primei pedepse și i-au contopit-o cu cea de-a doua, de 4 luni de închisoare. Așa că, în final, Lupu a primit 7 luni și 10 zile în regim de detenție.

Dănuț Lupu, fost internațional român: “Una e să faci, să furi milioane de la bancă sau de undeva și alta e pur și simplu să încerci să faci ceva pentru sănătatea ta. Nu m-a prins băut, nu m-a prins drogat, n-am făcut accident. Până la urma urmei, nu am fost eu pericolul public”.

Fostul fotbalist a fost arestat si la începutul anilor ’90, în Grecia, după ce a fost bănuit că ar conduce o bandă de hoți de mașini. Lupu susține că i s-a înscenat totul, iar după câteva săptămâni petrecute în spatele gratiilor a fost eliberat.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentFacturarea electronică generalizată, la un pas de implementare. Când dispare factura pe hârtie?
Articolul următorPiaţa jocurilor de noroc şi a pariurilor a crescut cu 40% în cinci ani, la 11,7 mld. lei. În ultimul deceniu vânzările companiilor din sector s-au dublat