Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 18 – 31 decembrie. Potrivit ANM, primele zile ale perioadei vor aduce temperaturi mai mari decât cele normale pentru data din calendar, după care valorile termice vor oscila de la o zi la alta. Între 22 și 26 decembrie sunt așteptate atât ninsori, cât și ploi, în majoritatea regiunilor țării. 

Vremea în Crișana

Începutul intervalului va debuta cu temperaturi diurne mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 9…10 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…-1 grad.

În perioada 21 – 25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și 1 grad.

O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 și 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 7…8 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 4…5 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț (0 grade).

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 22 – 26 decembrie, la început ploi apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, însă intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Vremea la munte

Până în data de 20 decembrie, regimul termic se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 6…8 grade, chiar cu valori ușor mai ridicate la altitudini de sub 1500 m, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…2 grade. Apoi, în perioada 21-24 decembrie valorile de temperatură vor scădea treptat, media maximelor va fi cuprinsă între -5 și 0 grade, iar cea a minimelor între -8 și -4 grade. Ulterior până la finalul anului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei, valori medii diurne de -2…2 grade și medii nocturne de -6…-4 grade.

În perioada 22 – 26 decembrie se vor semnala precipitații, la început mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, apoi doar ninsoare (în general moderate cantitativ) urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile și după data de 26 decembrie. (sursa)

Articolul precedentŢările UE au aruncat vaccinuri COVID de 4 miliarde de euro. Unde se situează România / Între timp, statele sunt obligate să cumpere noi doze! (GRAFIC)
Articolul următorKelemen Hunor: De ce nu rămân la Harghita banii de la „Borsec”, de ce nu rămân de la „Izvorul Minunilor” în Bihor?